Iti dau reducere 1% la PC Garage

Majoritatea parintilor nu verifica recomandarile de varsta ale jocurilor video

Parintii cumpara copiilor jocuri video fara sa verifice recomanandarile de varsta.

Un sondaj nou arata ca majoritatea parintilor nu verifica recomandarile de varsta ale jocurilor video pentru copii lor. Sondajul a fost realizat dupa ce au aparut informatii conform carora jocurile video alimenteaza comportamentul agresiv la copii, jocuri violente precum Grand Theft Auto si Call of Duty fiind criticate in acest sens.

Un studiu realizat de Playr2.com a aratat ca aproape doua treimi dintre parinti recunosc ca nu verifica recomandarile de varsta ale jocurilor pe care copii lor le au pe consola. Peste o mie de parinti care au copii mai mici de 17 ani care se joaca jocuri video au fost intervievati si 55% au marturisit ca "nu cred ca recomandarile de varsta conteaza pentru jocurile video".

GTA 5

Interesant este faptul ca 61% dintre parinti nu cred ca jocurile video violente afecteaza comportamentul copilului intr-un mod negativ, iar 76% dintre acesti parinti spun ca jocurile video nu reflecta viata reala si nu cred ca aceastea pot afecta comportamnetul copilului.

De asemenea, sondajul a descoperit ca peste jumatate dintre parinti nu s-ar ingrijora daca copilul lor ar juca un joc recomandat persoanelor peste 18 ani, dar 54% ar fi ingrijorati daca si-ar gasi copilul vizionand un film pentru persoane de peste 18 ani.

"Efectul pe care il au jocurile video asupra comportamentului copiilor este un subiect de dezbatere si care ridica probleme in mod regulat" spune Simon Kirby, fondatorul Playr2.com. "A fost cu adevart surprinzator sa vedem ca majoritatea parintilor recunosc faptul ca nu verifica restrictiile de varsta ale jocurilor."

Cele mai citite

Error: No articles to display