Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Viziunea Samsung pentru o locuinta armonios imbinata cu tehnologia

Samsung Electronics isi prezinta filozofia de design prin intermediul unui proiect pentru Fuorisalone 2012, o expozitie internationala de mobila, care are loc la Superstudio Più, in Milano. Evenimentul, ce se desfasoara intre 17 si 22 aprilie, prezinta viziunea Samsung pentru o locuinta armonios imbinata cu tehnologia.

''Filozofia noastra globala in ceea ce priveste design-ul porneste de la crearea de produse care au o semnificatie pentru consumatori'', a declarat Donghoon Chang, Presedinte al echipei de design strategic din cadrul Corporate Design Center. ''Pentru clientii nostri italieni, filozofia noastra de design este consolidata de atentia sporita pentru dezvoltarea de produse intuitive si usor de folosit. De asemenea, noi ne concentram si pe armonia dintre produse, mediu ambient si natura.''

Folosind aceste principii de design ca linii principale, Samsung colaboreaza cu arhitectul polivalent Italo Rota, care a preconizat un viitor in care stilul de viata va fi imbinat cu tehnologia, raspunzand nevoilor locatarilor – de la rezolvarea sarcinilor casnice de zi cu zi, pana la posibilitatea de a fi permanent conectati cu ceilalti.

Aceasta viziune este adusa la viata prin intermediul proiectului ''LIFE / INSTALLED, four minutes to think the future'', o instalatie futurista originala, unde locuinta si arhitectura nu mai constituie esenta vietii de zi cu zi. In schimb, oamenii sunt incurajati sa utilizeze spatiile din jur folosind tehnologia disponibila.

''Cu aceasta instalatie, ne dorim ca vizitatorii sa regandeasca conceptul de locuinta si cum se schimba acesta prin intermediul noilor tehnologii'', a declarat Kyung-Hoon Lee, Presedinte al Samsung Design Europe. ''Pentru ca filozofia noastra de design este aceea de a crea produse cu semnificatie pentru consumatorii nostri, speram ca vizitatorii acestei expozitii sa castige o noua perspectiva in ceea ce priveste valoarea pe care o poate adauga tehnologia vietii lor.''

Samsung-Fuorisalone-2012

Instalatia presupune transformarea spatiului domestic intr-o casa inteligenta, un spatiu dinamic imbunatatit cu ajutorul tehnologiei. Fiecare camera din casa prezinta o piesa de mobilier si un perete vopsit in gri mat care prind viata – prin contrast – cu ajutorul imaginilor si sunetelor generate prin intermediul tabletelor Samsung. Astfel, vizitatorii pot transforma spatiul gri si tacut intr-un spatiu dinamic si plin de semnificatii folosind Galaxy Tab.

Vizitatorii sunt incurajati sa anime spatiul expus prin pozitionarea tabletei Samsung in fata cadrului ce a fost special creat sa aiba un aspect modest . Spatiul de expunere este un loc complex, care serveste ca reprezentare a ceea ce ar putea fi casa inteligenta a viitorului si a rolului pe care tehnologia – precum tableta Samsung – il poate avea intr-un asemenea mediu futurist.

Italo Rota, architect si designer Italian renumit, s-a nascut in 1953 la Milano. In anii ‛80 acesta s-a mutat la Paris pentru a superviza mobilarea muzeului d'Orsay. Au urmat alte proiecte pentru noile galerii Cour Carré French School ale Muzeului Louvre, deschise oficial in 1992, si pentru Muzeul Secolului al XX-lea din Milano (2010). Rota a proiectat magazine si resedinte pentru designerul de moda Roberto Cavalli, a contribuit la renovarea centrului urban din Nantes, aleea Foro Italico din Palermo si a altor constructii recente, precum hotelul Boscolo Exedra din Milano, tempul Hindu al Lordului Hanuman, galeria 'Ciudades de Agua' pentru expozitia Zaragoza Expo din 2008, Muzeul Triennale Design in 2007.

Cele mai citite

Error: No articles to display