S-a nascut a 3-a generatie Intel Core = Ivy Bridge

Intel a anuntat cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core, care ofera o performanta vizuala imbunatatita pentru gameri, entuziastii din domeniul media si ceilalti utilizatori. Disponibile in sisteme desktop high-end, laptopuri si sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.

Combinatia dintre tranzistorul 3D al Intel si imbunatatirile arhitecturale, ajuta la cresterea performantei graficii 3D si a procesarii HD, noile modele fiind aproape de doua ori mai performante comparativ cu vechea generatie de procesoare. Ca urmare a performantei grafice, activitati precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise si par mai reale. Cu o performanta cu 20% mai mare si noi tehnologii care sa creasca volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel in performanta.

In urmatoarele luni, si alte versiuni ale celei de-a treia generatii a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile pentru dispozitive precum Ultrabook, serverele si sistemele inteligente din retail, domeniul medical si alte industrii.

''Ce-a de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core a fost creata pentru a oferi noi experiente. Inginerii nostri ne-au depasit asteptarile prin dublarea performantei media si grafice, odata cu cele mai bune procesoare construite pana acum de noi, ceea ce inseamna o exprienta vizuala incredibila pentru noile sisteme all-in-one si Ultrabook. Totul a fost posibil prin combinarea procesului de productie Intel cu dorinta noastra de a continua sa inovam computing-ul'', declarat Kirk Skaugen, Vicepresedinte si General Manager al Intel PC Client Group.

''Tick-Plus'' – Avantajul Intel

Performanta crescuta a noilor procesoare se datoreaza structurii inovatoare tridimensionale ale noilor tranzistori Intel. Pana astazi, computerele, serverele si alte device-uri au folosit numai tranzistorii planari bidimensionali. Adaugarea tranzistorilor a unei a treia dimensiuni permite Intel sa creasca densitatea acestora si sa aduca noi capabilitati fiecarui milimetru patrat. Intel a reinventat tranzistorul si a oferit o combinatie fara precedent de performanta si eficienta energetica, sustinand astfel ritmul avansului tehnologic si evolutia Legii lui Moore pentru urmatorii ani.

Intel-Core-i7-Ivy-Bridge

Inginerii Intel au reproiectat arhitectura grafica Intel Core, pentru a oferi o experienta vizuala imbunatatita. Schimbarea arhitecturii procesorului concomitent cu micsorarea tranzistorilor reprezinta accelerarea modelului ''tick-tock'' Intel. Anterior, compania a adoptat un model ''tick-tock'' strict, prin care un nou proces de fabricare a fost introdus intr-un an (''tick'') si arhitectura procesorului (''tock'') a fost modificata in urmatorul. Abilitatea de accelera procesul si de a schimba atat arhitectura procesorului, cat si procesul de fabricatie a fost posibila deoarece Intel este una dintre putinele companii care concepe si fabrica procesoarele, metoda numita Integrated Device Manufacturing.

Experienta vizuala si de gaming

Cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core cu grafica Intel HD 4000 ofera o performanta de doua ori mai mare a graficii 3D comparativ cu generatiile anterioare de procesoare, aducand experiente noi de gaming prin mai multe detalii si rezolutii crescute. Grafica Intel HD 4000 suporta Microsoft DirectX11, OpenGL 3.1 si OpenCL 1.1.

''Capabilitatile graficii 3D ale celei de-a treia generatii a gamei de procesoare Intel Core reprezinta un pas major pentru gaming. Gamerii vor fi incantati sa joace viitorul DOTA 2 pe grafica Intel HD Graphics 4000'', a declarat Gabe Newell, co-fondator si managing director al Valve Software, unul dintre cei mai importanti furnizori de jocuri online.

O experienta vizuala uimitoare inseamna mai mult decat gaming. Sectorul de video online continua sa creasca foarte mult si urmeaza sa cuprinda jumatate din traficul pe Internet din acest an. Cheia de a face un videoclip amuzant este de a-l posta online pentru a fi vizionat de prieteni si familie. Cu ajutorul tehnologiei IntelQuick Sync Video 2.0 incorporate de noile procesoare, utilizatorii pot realiza conversii video de doua ori mai rapid decat procesoarele de anul trecut si de 23 de ori mai repede decat PC-urile mai vechi de trei ani.

Experiente, securizate. Platforma, consolidata.

Cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core contine si functii de securitate, inclusiv Intel Secure Key si Intel OS Guard pentru a proteja datele personale si cele de identitate. Intel Secure Key consta intr-un generator care creeaza o serie de numere aleatorii pentru a intari algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajuta la protejarea impotriva atacurilor hackerilor care vizeaza sistemul de lucru. Aceste doua functii sunt adaugate capabilitatilor deja existente, precum IntelIdentity Protection Technology (Intel IPT) si IntelAnti-Theft technology (Intel AT) care fac din platformele Intel unele dintre cele mai sigure din industrie. Atunci cand sunt cuplate cu chipsetul Intel Series 7, noile procesoare cu Intel IPT pot face ca o portiune din ecran sa fie de necitit pentru spyware cu aplicatia ''protected transaction display'', care ajuta la prevenirea obtinerii de catre hackeri a datelor necesare pentru a fura identitati.

Platformele bazate pe cea de-a treia generatia a gamei de procesoare Intel Core ofera o viteza de transfer mai mare cu ajutorul portului USB 3.0 integrat in platforma Series 7 Platform Controller Hub (PCH) si PCI Express 3.0 integrat de procesor. Aceste tehnologii I/O de viitoare generatie permit un flux mare de date, minimizand orice interupere a activitatii PC-ului.

Disponibilitate

Sistemele bazate pe cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile incepand cu aceasta luna. Procesoarele vor fi de asemenea disponibile din aceasta luna in retailul online si clasic, dar si in retelele reseller-ilor. Versuni aditionale ale celei de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core pentru servere, sisteme inteligente din retail, sisteme Ultrabook, domeniul medical si alte industrii, vor fi disponibile in lunile care urmeaza.

Cele mai citite