Kaspersky PURE 2.0 - securitate completa pentru acasa

Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky PURE 2.0, solutia completa pentru securizarea sistemelor PC de acasa, care combina tehnologii de protectie a identitatii, parolelor si a fisierelor multimedia, precum si un modul special pentru supravegherea activitatii online a copiilor. Kaspersky PURE 2.0 este foarte usor de utilizat si ofera posibilitatea administrarii centralizate, de la un singur computer, a securitatii tuturor PC-urilor din locuinta.

Suita Kaspersky PURE 2.0 vine cu functionalitati noi si imbunatatite, comparativ cu versiunea anterioara, si protejeaza utilizatorii individuali de virusi, spyware, troieni, spam, hackeri, viermi, rootkit-uri si alte amenintari informatice periculoase. In acelasi timp, solutia se actualizeaza automat, nu deranjeaza utilizatorul cu solicitari inutile si nu blocheaza resursele computerului.

Kaspersky PURE 2.0 are la baza abordarea hibrida a securitatii, adica suita foloseste – pe langa metodele de protectie traditionale, pe baza de semnaturi – cele mai noi tehnologii cloud si de protectie proactiva, pentru a oferi un raspuns mai rapid si mai eficient la amenintarile informatice, care devin din ce in ce mai complexe.

Functii noi si imbunatatite de verificare a fisierelor si paginilor web

Functia Safe Run din Kaspersky PURE 2.0 a fost imbunatatita. Aceasta permite executarea unui program suspect sau deschiderea unei pagini web intr-un mediu virtual izolat, pentru a le verifica inainte de a le rula direct pe computer. Daca se intampla ca acel program sa fie virusat sau website-ul sa distribuie malware, amenintarile informatice nu vor afecta sistemul.

O alta functie este System Watcher, care monitorizeaza comportamentul aplicatiilor active in sistem. Daca un anumit program modifica structura unor fisiere sau ruleaza o actiune periculoasa, System Watcher o va opri si va readuce sistemul la starea initiala, prin roll-back. Aceasta functie a fost imbunatatita, oferind acum posibilitatea efectuarii de roll-back chiar si pentru o modificare ce s-a produs intr-o sesiune anterioara.

Kaspersky PURE 2.0 foloseste noua tehnologie File Advisor, pentru a evalua siguranta unui fisier inainte ca acesta sa fie rulat. Informatiile despre activitatea programelor care opereaza pe computer sunt trimise la Kaspersky Security Network, reteaua cloud a Kaspersky Lab, unde sunt analizate si comparate cu datele referitoare la reputatia lor. Daca un program initiaza o activitate suspecta, structura comportamentala va fi adaugata in bazele de date antivirus ale Kaspersky Lab, functie care permite blocarea altor programe periculoase cu un comportament similar.

La acestea se adauga si functia URL Advisor. Incorporata in bara de elemente a browser-ului web, aceasta atentioneaza utilizatorul asupra rezultatelor din motoarele de cautare, care contin resurse infectate sau pagini de phishing. Fiecare astfel de link este marcat cu un indicator colorat.

Kaspersky-PURE-2-0

Kaspersky PURE 2.0 include o functie imbunatatita de administrare centralizata a securitatii, care este foarte usor de folosit. Home Network Control permite, de la un singur PC, verificarea nivelului general al securitatii pentru toate computerele din reteaua de acasa si actualizarea bazelor de date cu semnaturi. Un modul al Home Network Control este si cel de control parental, care ofera posibilitatea supravegherii activitatii online a copiilor. Un asemenea modul este considerat important de 70% dintre parintii care au participat la un studiu. De asemenea, 80% dintre respondentii la acelasi studiu sunt ingrijorati de existenta unei „cantitati prea mari de continut neadecvat si programe periculoase online", iar aceasta functie din Kaspersky PURE 2.0 vine sa le ofere protectia necesara.

Alte module incluse in noul Kaspersky PURE 2.0 sunt Password Manager, pentru crearea de parole puternice, stocarea si administrarea lor cu usurinta, prin accesarea bazei de date utilizand o singura cheie de acces, un stick USB sau un dispozitiv cu bluetooth, asemenea unui telefon mobil; Safe Notes, care permite stocarea informatiilor confidentiale, ca PIN-urile cartelelor SIM, codurile de activare a soft-urilor folosite, detaliile de pasaport, numarul cardurilor de credit etc.; Tastatura virtuala, utila in procesul de autentificare pe site-urile bancilor sau a magazinelor online, fara pericolul ca datele confidentiale sa fie interceptate de infractorii cibernetici; back-up si restaurare a datelor, ce ofera optiunea selectarii oricarui hard disk, mediu de stocare portabil sau server FTP ca destinatie de stocare a fisierelor de back-up protejate cu parola. Acest ultim modul a fost imbunatatit si permite crearea de copii de rezerva pentru toate categoriile de fisiere (muzica, filme, fotografii etc.) mult mai usor.

Nu in ultimul rand, functia File Shredder sterge complet si ireversibil fisierele din computer, pe care utilizatorul doreste sa le indeparteze in siguranta, fara pericolul ca ele sa fie recuperate de infractori cibernetici.

Kaspersky PURE 2.0 este disponibil in Romania incepand cu 26 aprilie 2012, putand fi achitionat de la toti partenerii Kaspersky Lab.

Cele mai citite