NVIDIA lanseaza GeForce GTX 690

NVIDIA anunta GeForce GTX 690, cea mai rapida placa video pentru consumatori. Dotata cu doua GPU-uri GeForce, bazate pe arhitectura NVIDIA Kepler, GeForce GTX 690 aduce un design interior si exterior bine gandit, oferind cea mai rafinata, eleganta si fluenta experienta de gaming posibila.

Anuntul surpriza a fost facut de Jen-Hsun Huang, CEO si co-fondator NVIDIA, in cadrul discursului sau de la NVIDIA Game Festival din Shanghai, la care participa peste 6,000 de impatimiti ai gaming-ului din China.

Nvidia-GeForce-GTX-690

Conceputa pentru depasi un nou nivel de performanta in domeniul jocurilor PC, GTX 690 impresioneaza, de asemenea, prin design. Tehnologiile inovatoare se imbina cu materialele elegante, oferind o nota exotica placii video, dupa cum urmeaza:

• O carcasa exterioara realizata din crom trivalent, placata cu aluminiu, pentru rezistenta si fiabilitate

• O carcasa pentru ventilator realizata dintr-un aliaj de magneziu, care permite o dispersie excelenta a caldurii si amortizarea vibratiilor

• Performante de neegalat, consum redus de energie si mai putina caldura emanata datorita folosirii unei alimentari pe 10 faze

• Racire eficienta prin utilizarea camerelor duble de vapori, radiatoare placate cu nichel si ventilator axial dispus in centru

• Componentele low-profile permit circularea libera a aerului, reducand zgomotul si imbunatatind calitatea acustica

GTX 690 utilizeaza 3,072 de nuclee NVIDIA CUDA, pentru a furniza o performanta excelenta de gaming, pentru cele mai noi setari in materie de jocuri. Conceputa pentru impatimitii de gaming si pentru cele mai ridicate rezolutii, configuratia multimonitor NVIDIA Surround ofera o performanta de aproape doua ori mai buna decat modelul GTX 680. In plus, se bucura de un consum mai redus de energie si de o functionare mai silentioasa, in comparatie cu sistemele echipate cu doua placi GTX 680 care ruleaza in configuratia NVIDIA SLI .

''GTX 690 este o adevarata piesa de arta, cu un design superb in exterior si performante uimitoare in interior'', a declarat Brian Kelleher, senior vice president, GPU, NVIDIA. ''Impatimitii gaming-ului vor fi incantati sa se joace pe mai multe ecrane la o rezolutie inalta. In plus, vor fi mandri atunci cand le vor arata prietenilor cat de bine arata placile video in sistemele lor.''

Placile video GTX 690 sunt concepute pe baza GPU-urilor GeForce, cu arhitectura de procesare NVIDIA Kepler la 28 nanometri, urmarind liniile generale ale modelului GTX 680 lansat luna trecuta.

Disponibilitate

Unitatile de procesare grafica NVIDIA Geforce GTX 690 vor fi disponibile intr-o editie limitata incepand cu 3 mai 2012, iar la o scara mai larga dupa 7 mai 2012, prin intermediul partenerilor NVIDIA, precum ASUS, MSI, Gigabyte, Zotac si Palit.

Cele mai citite