Intel i7-3770K la 6.9GHz pe ASRock Z77 Extreme6

ASRock a transmis vestea ca placa de baza Z77 Extreme6 a putut efectua overclocking pana la 6.9GHz, pe procesorul Intel Ivy Bridge Core i7 3770K. ASRock Z77 Professional Fatal1ty a realizat 61108 puncte, cel mai mare scor efectuat in benchmark-ul PCMark 05, cu procesorul Sandy Bridge Core i7 2600K. Fatal1ty Z77 Professional a fost conceputa pentru a depasi asteptarile chiar si ale celor mai dedicati gameri/overclockeri. Placa permite overclockerilor sa forteze limitele si sa se bucure de cea mai stabila experienta de overclocking.

Rezultatul a fost obtinut de catre CherV's, un membru al HKEPC OC Lab Team. 61108 de puncte in PCMark 05 a fost scorul numarul unu HWBOT. Marea realizare reprezinta si primul record overclocking din lume care depaseste 60 de mii de puncte. Daca Nick Shih este regele legendar de overclocking, atunci CherV's cu siguranta va fi regina universului overclocking.

ASRock-Z77-Extreme6

Directorul ASRock Performance R&D Dept, William Yu, a spus: ''Desigur, placa de baza ASRock este o minunatie. 61108 de puncte reprezinta stabilitatea si fiabilitatea placii Fatal1ty Z77 Professional. Calitatea este dovedita de testarile riguroase ale benchmark-ului PCMark 05. Daca te pricepi, atunci o placa de baza ASRock este cu siguranta o investitie buna''.

CherV's a reusit sa duca procesorul la 5.6GHz, o imbunatatire de performanta importanta fata de viteza implicita de 3.4GHz.

Placile de baza sunt rareori partea cea mai interesanta in asamblarea unei platforme, iar cei de la ASRock sunt seriosi cand vine vorba de overclocking. Ceea ce adauga Fatal1ty Z77 overclocking-ului sunt tehnologiile 16 + 8 Power Phase Design, Digi Power si cateva functii auto-overclocking. ASRock isi propune sa ofere mai multe proiecte overclocking intre generatiile de platforme Sandy Bridge si Ivy Bridge. Daca esti un overclocker dedicat, Fatal1ty Z77 Professional cu siguranta este alegerea potrivita.

ASRock-Fatal1ty-Z77-Professional

Cele mai citite