NVIDIA GeForce 400M - Fermi pentru notebook

NVIDIA lanseaza noua serie de cipuri video pentru notebook - GeForce 400M - care aduce suportul pentru NVIDIA Optimus si 3D Vision. Primii producatori care adopteaza noile GPU-uri sunt Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung si Toshiba.

 

Noua serie de GPU-uri NVIDIA GeForce 400M include:

  • Pentru utilizatorii pasionati: GeForce GTX 470M si GTX 460M.
  • Pentru utilizatorii care cauta performanta: GeForce GT 445M, GT 435M, GT 425M, GT 420M si GT 415M.

Unitatile din seria NVIDIA GeForce 400M sunt primele procesoare grafice pentru notebook-uri care au fost construite pe arhitectura NVIDIA Fermi, fiind construite de la bun inceput pentru performanta in DirectX 11. Acest lucru confera notebook-urilor o durata de viata a bateriei extinsa si ofera cea mai buna experienta high-definition (HD), navigare pe Internet, 3D imersiv si o experienta gaming spectaculoasa. De 5X mai rapide in upload video HD pe Facebook si oferind o performanta de 10X mai mare in jocuri precum StarCraft II, GPU-urile GeForce 400M reprezinta solutia ideala pentru upgrade.

 

Seria de GPU-uri NVIDIA GeForce 400M este capabila sa ofere sprijinul tehnic necesar vizualizarii imaginilor 3D stereoscopice, cu adevarat impresionante pentru pasionatii de jocuri, filme si fotografii, atunci cand folosesc ochelarii NVIDIA 3D Vision si un display 3D. Tehnologia 3D Vision ofera sprijin pentru cea mai bogata gama de continut 3D disponibil la ora actuala, incluzand 425 de jocuri, filme Blu-ray 3D, fotografii si video streaming pe Internet. Printre modelele de notebookuri care vor folosi seria GeForce 400M si ochelarii NVIDIA 3D Vision si care vor fi disponibile imediat dupa lansare, amintim Acer Aspire 5745DG, ce foloseste GPU-ul GT 425M si ASUS G53Jw care este echipat cu GPU-ul GeForce GTX 460M. In plus, prin sprijinul oferit de solutia NVIDIA 3DTV Play, consumatorii pot sa-si conecteze notebook-ul la noul lor televizor 3D si sa se bucure de cel mai recent continut tridimensional, printre care se numara si ultimele jocuri.

Doar GPU-urile NVIDIA GeForce pot oferi avantajele solutiei “Graphics Plus” precum:

  • Sprijinul oferit de 3D Vision pentru o experienta 3D cu adevarat imersiva
  • Suport PhysX pentru o experienta gaming cu efecte fizice realiste
  • Suport CUDA pentru aplicatii cu procesare pe GPU
  • Suport pentru aplicatia 3DTV Play pentru conectarea notebook-urilor 3D Vision si a desktop-urilor la un TV 3D. 

Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung, si Toshiba au anuntat astazi supportul pentru seria de GPU-uri 400, in timp ce alti parteneri OEM isi vor anunta produsele curand.

GeForce GTX 460M

Cele mai citite