Intel prezinta noua generatie Intel Core vPro

Intel a anuntat disponibilitatea platformelor bazate pe cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro pentru companii si sisteme inteligente. Imbunatatirile aduse platformelor cu procesoare Intel Core vPro ofera un nivel crescut de securitate pentru activitatile de calcul ale companiilor si totodata impulsioneaza urmatorul val de inovatii in domeniul sistemelor inteligente. Platformele bazate pe procesoare Intel Core vPro abordeaza realitatile climatului actual de business, in care integritatea datelor si eficienta organizationala ofera avantaje competitive. Noile capabilitati au incorporate elemente de securitate pe fiecare nivel, fara a afecta performanta. Inovatiile aduse software-ului permit managerilor IT sa seteze si configureze sisteme in doar cateva minute, pentru a implementa mai rapid solutii fascinante. In plus, elementele superioare de grafica si managementul in conditii de securitate contribuie la accelerarea tranzitiei catre sistemele inteligente si la dezvoltarea acestora, pentru domenii precum retail, industrie si sanatate.

''Cu noile platforme bazate pe cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro, Intel deschide drumul catre o noua era, punand la dispozitia companiilor solutii de calcul complete si usor gestionabile, pentru a le permite sa faca fata problemelor de securitate, si oferindu-le in acelasi timp flexibilitatea si designul cerute de utilizatori'', a declarat Rick Echevarria, Vicepresedinte al Intel Architecture Group si General Manager al Business Client Platform Division.

Companiile pot beneficia de cele mai recente platforme cu procesoare Intel Core vPro prin intermediul mai multor dispozitive, cum ar fi sisteme Ultrabook, laptopuri, desktop PC-uri, statii de lucru si sisteme all-in-one.

Elemente de securitate incorporate

Pentru protectia impotriva furtului de identitate, Intel a introdus Tehnologia Intel Identity Protection, care beneficiaza de tehnologia Intel IPT cu PKI, in procesoarele Intel Core vPro. Tehnologia ofera un nou nivel de autentificare, incorporat in PC, care permite website-urilor si retelelor companiilor sa valideze faptul ca un utilizator se logheaza de pe un PC de incredere, folosind o cheie privata stocata in firmware-ul PC-ului. Intel colaboreaza cu furnizori de solutii si proprietati Web online precum Feitian, InfoSERVER, Symantec si VASCO, pentru a beneficia de tehnologia Intel IPT si a putea asigura un nivel maxim de protejare a identitatii utilizatorilor.

Cea mai recenta versiune a noii platforme include si Intel OS Guard si Intel Secure Key. Intel Secure Key, cu Intel AES New Instructions, protejeaza datele, iar Intel OS Guard detecteaza si previne atacurile de tip ''malware''.

Nivelul superior de securitate oferit de platformele cu procesoare Intel Core vPro si McAfee* include instrumente ca ePO Deep Command si permite schimbul sigur de date intre ecosisteme tot mai conectate, cum ar fi cele din domeniul sanatatii, in care cabinetele medicilor folosesc informatii sensibile in comun cu diverse laboratoare si spitale.

Management de la distanta si automatizare

Gama de procesoare Intel Core vPro include tehnologia Intel Active Management (Intel AMT), pentru a se putea administra de la distanta activitatile de calcul. Companiile din mai multe domenii pot utiliza Intel AMT pentru a economisi energie, a-si accesa computerele de la distanta si a-si controla inventarele. De exemplu, vanzatorii care au echipamente automate de vanzare, sisteme digitale sau alte dispozitive inteligente pot sa diagnosticheze si sa remedieze problemele aparute in retea, rapid si de la distanta, astfel incat tranzactiile clientilor sa nu fie intrerupte. Cu un serviciu obisnuit de apeluri pentru probleme de IT, cu o valoare medie de 200 $ in industria de retail, marii vanzatori pot economisi milioane de dolari, avand in schimb posibilitatea de a administra de la distanta mii de sisteme cu ajutorul Intel AMT.

Sistemele de calcul industriale pot folosi de asemenea cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core pentru a consolida multiple functii de automatizare pe o platforma unica, astfel incat fabricile sa isi creasca nivelul de eficienta in gestionarea tuturor dispozitivelor si sistemelor. Dupa ce toate dispozitivele si sistemele sunt conectate, managerii fabricilor pot colecta in timp real date pentru luare de decizii, diagnoza si mentenanta.

Performanta inteligenta

A treia generatie a familiei de procesoare Intel Core vPro continua sa imbunatateasca experientele de calcul din toate domeniile, inclusiv in utilizarea sistemelor inteligente si in traficul de date pe scara larga. A treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro aduce un nivel superior de performanta, permitand utilizatorilor sa acceseze informatii acumulate in bancile lor de date, chiar de pe PC-ul pe care lucreaza. Avand puterea de a manevra aceste informatii mai rapid, instrumente precum Excel evolueaza pentru a sustine acest proces de creare, colaborare si share de date pe scara larga.

In plus, a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro imbunatateste semnificativ performantele de calcul, dar si capabilitatile de media si grafica, pentru ca sistemele inteligente sa faca fata cerintelor exigente ale aplicatiilor utilizate in domenii precum retail, industrie sau sanatate. Cu Intel Quick Sync Video si tehnologia Intel Clear Video HD, echipamentele pentru diagnoza medicala pot converti si procesa mai rapid imagini digitale si stream-uri video, permitand obtinerea unor imagini de calitate superioara, pentru ca profesionistii sa poata formula diagnosticul corect, la timp. De asemenea, tehnologia permite derularea de video-conferinte HD pentru utilizatorii de business.

Aceste imbunatatiri ale nivelului de performanta ofera si puterea de procesare necesara pentru a rula in timp real aplicatii analitice precum Intel Audience Impression Metrics Suite (Intel AIM Suite). Intel AIM Suite este o tehnologie de detectare a publicului tinta, conceputa pentru afisaje digitale si solutii de retail care necesita colectare pe loc de informatii, pentru a oferi materiale de advertising mai bine targetate si masuratori avansate.

 

Intel-Core-i7-vPro-logo

Cele mai citite