Iti dau reducere 1% la PC Garage

Finala primului sezon al Campionatului National de Sport Electronic

Echipele iGG, Dark Thorn si RAGE eSports au castigat finala primului sezon al Campionatului National de Sport Electronic, pentru jocurile Counter Strike 1.6, Starcraft 2 si Dota 2. Finala, organizata de Professional Gamers League (PGL), in perioada 26-27 mai, la Constanta, a atras 150 de jucatori si peste 500 de spectatori.
„Professional Gamers League (PGL) a creat o comunitate puternica de jucatori in Romania si am reusit, de-a lungul celor 10 ani de prezenta, sa aducem competitiile interne la nivelul celor organizate la nivel international. Suntem singura tara din Europa de Est cu un calendar anual de competitii de sport electronic dedicate jucatorilor profesionisti'', a declarat Silviu Stroie, Presedinte PGL.
Echipa iGG.H s-a clasat pe locul intai in competitia de Counter Strike 1.6, surclasandu-i pe favoritii TeG. Membrii echipei si-au adjudecat marele premiu in valoare de 1.100 de euro. Lansat in 1999, Counter-Strike 1.6 este cel mai popular joc electronic din Romania si a adunat cei mai multi competitori la Campionatul National de Sport Electronic. Astfel, in cele doua zile, 80 de jucatori din 16 echipe au participat la competitia organizata de PGL.
„Aproximativ 80% dintre jucatorii inscrisi in primul sezon al Campionatului National de Sport Electronic au participat la competitia de Counter-Strike.1.6. Acestia au varste cuprinse intre 15 si 30 de ani si vin din toate colturile tarii'', a declarat Silviu Stroie, Presedinte Professional Gamers League.
Finala de StarCraft 2, disputata intre cei mai buni opt jucatori din tara, l-a avut castigator pe Tanase ''Darkthorn'' Tonis, unul dintre cei mai cunoscuti „Zergi'' din tara si ocupantul locului al treilea la DreamHack Balkans Qualifiers. Competitia de StarCraft 2 s-a desfasurat in sistem dublu eliminatoriu „Best of 3'', care ofera sanse la podium chiar si celor care pierd un meci. Premiile pentru competitia de StarCraft 2 au fost de 550 euro.
Echipa RAGE eSport si-a adjudecat locul 1 in finala Dota 2, dupa ce a infruntat echipa sTurtle. Echipa castigatoare a locului intai a incasat un premiu in valoare de 325 euro.
„Campionatele interne ajuta jucatorii romani care au nevoie sa participe la cat mai multe competitii pentru a dobandi experienta si pentru a-si creste valoarea internationala. Sa nu uitam ca Romania are doi dintre cei mai buni jucatori de StarCraft, Silviu „NightEnd'' Lazar si Andrei „DeathAngel'' Nodea, care se antreneaza in prezent in Coreea, iar in competitiile de Fifa am castigat locul intai mondial la World Cyber Games in 2008'', adauga Silviu Stroie.
Campionatul National de Sport Electronic, transmis in direct pe www.dolce-sport.ro, a atras peste 60.000 de vizite in 18 ore de transmisiune live. De asemenea, site-ul Professional Gamers League (www.pgl.ro) a inregistrat in timpul competitiei o dublare a numarului de vizitatori. Alaturi de Romtelecom, competitia a beneficiat si de sprijinul companiilor AMD si Sapphire.

 

pgl-logo

Cele mai citite

Error: No articles to display