Olympus OM-D, cea mai noua camera fara oglinzi si cu stabilizator pe 5 axe

Olympus si F64 Studio anunta disponibilitatea modelului Olympus OM-D, cea mai noua camera fara oglinzi si prima din lume cu sistem de stabilizare a imaginii (IS) pe 5-axe, pentru eliminarea neclaritatilor din fotografii si filme. Mai rapida, mai performanta, mai inteligenta: camera Olympus OM-D rezistenta la praf si stropire, cu o carcasa de magneziu, include vizor electronic si ofera fotografului optiunea de atasare a diferitelor obiective.

Fotograful va aprecia claritatea imbunatatita a imaginii afisate de vizorul electronic rapid, chiar in timpul fotografierii propriu-zise. Camera ofera de asemeni cel mai rapid auto-focus dintre toate modelele cu obiectiv interschimbabil (inclusiv D-SLR), sub forma imbunatatita a castigatoarei mondiale FAST AF (Frequency Acceleration Sensor Technology) regasita si la modelele din cunoscuta serie PEN.

Olympus-OM-D

Marian Alecsiu, General Manager, F64 Studio: ''F64 Studio isi propune sa ofere pasionatilor si profesionistilor foto-video cele mai noi camere si tehnologii lansate de marii producatori din domeniu. Olympus OM-D este un model care se bucura de un foarte mare interes datorita inovatiilor pe care le include, fiind un mirrorless robust si rapid, cu sisteme performante de focalizare si stabilizare a imaginii, un vizor electronic de o calitate superioara si o interfata de vizualizare simplificata pentru parcurgerea rapida a meniurilor.''

Marian Iacob, Country Manager Olympus Romania : ''Ne bucura colaborarea cu partenerii de la F64 Studio, desfasurata prin MGT Educational, distribuitor unic Olympus in Romania, pentru promovarea celei mai noi camere fara oglinzi din portofoliul nostru. Olympus OM-D este un model care se adreseaza in egala masura pasionatilor, dar si fotografilor profesionisti si care marcheaza debutul unei noi categorii de aparate foto: modele Micro Four Thirds cu obiective interschimbabile si viewfinder electronic de inalta performanta''.

Noul senzor inovator Live MOS de inalta rezolutie cu 16,1 megapixeli lucreaza in tandem cu puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru a obtine imagini de inalta calitate si sensibilitate. Vizorul electronic inteligent, de inalta definitie, cu 1,44 milioane de puncte permite utilizatorului sa verifice manual ajustarea stralucirii si tonului culorilor, avand o noua interfata pentru vizualizare exceptional de simpla. OM-D - o camera mai rapida, mai inteligenta, oferind imagini mai clare - este imbracata intr-un corp durabil din aliaj de magneziu, rezistent la praf si stropire, ceea ce ii confera titlul de camera universala cand vine vorba de locul sau modul de utilizare. Noile accesorii precum gripul optional HLD-6, adaptorul MMF-3 pentru montura Four Thirds si blitul electronic FL-600R adauga un plus de adaptabilitate, iar cele doua noi obiective – M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 si M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro – sunt in plina dezvoltare si vor extinde aplicatiile creative pentru utilizator.

Utilizatorii de camere experimentati vor aprecia viteza de reactie a camerei OM-D, cu sistemul FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, tehnologie de top la nivel mondial regasita si la PEN E-P3, ajutand senzorul Live MOS sa atinga o viteza de 120 cadre pe secunda. Viteza de comunicare pentru controlul actiunilor obiectivului a fost imbunatatita, iar sistemul MSC (Movie & Still Compatible) a fost adaptat pentru cresterea vitezei AF si reducerea zgomotului de imagine a obiectivului. La fotografierea secventiala, camera lucreaza la o impresionanta viteza de 9 cadre pe secunda, chiar si in timpul focalizarii putand functiona la o viteza maxima de 4,2 cadre pe secunda. Utilizatorii vor aprecia cu siguranta si reducerea semnificativa a timpului de revenire dupa declansare in mod Live View. Acest lucru este posibil prin utilizarea procesoarelor de imagine independente pentru imaginile inregistrate si imaginile Live View, asa cum o face noul sistem TruePic VI, avand in vedere ca iesirea catre monitor sau catre vizorul electronic nu mai depinde de finalizarea inregistrarii imaginii capturate.

Imagini de inalta calitate, reproducere excelenta a culorilor, si imbunatatirea Filtrelor Art

Noul Senzor de Mare Viteza Live MOS din dotarea camerei OM-D are o rezolutie de 16,1 megapixeli, iar impreuna cu sistemul de procesare a imaginii TruePic VI ofera o excelenta capacitate de reducere a zgmotului de imagine si o inalta sensibilitate la fotografiere de pana la ISO 25600. Datorita gamei dinamice extinse, reproducerea domeniului larg de luminozitate este mai naturala. Tehnologia Fine Detail Processing, intalnita prima data la modelul E-5, elimina efectul moiré si pseudo-culorile, iar Tehnologia Real-Colour este utilizata pentru a reproduce culorile greu de interpretat pana acum, precum verde smarald.

OM-D ofera un nou filtru ''Key Line'' pentru accentuarea liniilor de contur, dand fotografiei un aspect de ilustrata fiind disponibile doua variatii, care aplica efecte cu accent diferit. Functia Bracketing pentru Filtre Art permite utilizatorului sa genereze imagini multiple cu Filtre Art diferite dintr-o singura fotografie. Toate functiile sunt menite sa inspire utilizatorul in a experimenta si a deveni mai creativ in utilizarea camerei.

Vizorul electronic high-definition integrat de 1,44 milioane de puncte este o premiera pentru camerele Olympus cu obiective interschimbabile. Are un camp de vizibilitate de 100%, un factor de marire de maxim 1,15x, si o distanta oculara de 18 mm. Decalajul optimizat la afisare este un beneficiu major, in special la fotografierea activitatilor sportive dinamice, iar designul optic unic permite vizionarea imaginii cu claritate din centru si pana la periferie, cu minima sau fara vignetare. Senzorul ocular al camerei poate comuta automat afisarea pe monitor sau vizorul electronic – o imbunatatire mica dar importanta pentru usurinta in exploatare. Informatiile precum viteza de declansare, sunt afisate in partea inferioara a vizorului – permitand utilizatorului sa se concentreze asupra procedurii de incadrare. Vizorul electronic, spre deosebire de unul optic, asigura si asistenta la compozitia imaginii, oferind utilizatorului posibilitatea sa verifice efectele diverselor ajustari manuale si Filtrelor Art. Operarea extinsa prin vizor este facilitata de noua interfata, EVF Creative Control, care permite ajustarea separata a nivelului suprailuminarii si a umbrelor, monitorizandu-le folosind imaginea vizorului suprapusa cu o curba a tonului. Dominanta de culoare, marirea si rata de aspect pot fi ajustate similar, fara a departa ochiul de vizor.

Stabilizator superior, primul din lume cu 5-axe

Mecanismul precedent compensa doua tipuri de miscare de rotatie a camerei, inclinarea fata-spate si stanga-dreapta. Totusi, tremurul camerei este cauzat de cinci tipuri diferite de miscare, iar noul mecanism IS corecteaza eficient acum si deplasarea pe orizontala, pe verticala, si miscarea de rotatie (rostogolire). Utilizatorul va aprecia valoarea posibilitatii de a corecta neclaritatea, in special la fotografierea cu un factor ridicat de marire (fotografiere macro). OM-D este echipat de asemenea pentru fotografiere in miscare, stabilizatorul multiplu IS cu banda larga de frecvente compensand tremurul camerei.

Stabilizatorul integrat IS al camerei a evoluat in sistemul IS MSC (Movie and Still Compatible), oferind o stabilizare imbunatatita a imaginilor in miscare. In special utilizatorii care doresc sa editeze video vor aprecia functia de inregistrare a filmelor Full-HD in format MOV (MPEG-4 AVC/H.264). Permite o durata a inregistrarilor de aproximativ 29 de minute. Formatul traditional AVI (Motion JPEG) este de asemenea disponibil. Sunetul in format Linear PCM este folosit pentru ambele moduri de inregistrare. Efectele Ecou Cadru Unic si Multi Ecou pot fi aplicate filmelor, acum adaugand optiunile creative ale utilizatorului.

Pe langa imbunatatirile care faciliteaza utilizarea camerei prin intermediul vizorului, OM-D integreaza si un monitor OLED de 3 inci care poate fi inclinat cu maxim 80° in sus sau maxim 50° in jos, pentru fotografiere din unghi inalt sau inferior. Foloseste 610.000 puncte si poate afisa date video echivalente rezolutiei VGA, iar ecranul tactil de tip capacitiv are o viteza mare de raspuns, ceea ce permite utilizarea intuitiva cu varful degetului la focalizare si declansare. Dezvoltarea, pentru o utilizare si mai simpla, aduce functia Live Bulb care actualizeaza imaginea Live View afisata pe monitor la intervale presetate, in timpul fotografierii bulb. De asemenea, permite utilizatorului sa verifice imaginea finala in timpul expunerii si sa ajusteze timpul de expunere in functie de rezultat.

Olympus-OM-D-display

OM-D este o camera pe care te poti baza, chiar si in conditii exigente. Utilizeaza la maxim elementele de protectie si are o constructie solida, rezistenta la praf si stropire. Pentru a nu afecta calitatea imaginii, Olympus a dezvoltat SSWF (Supersonic Wave Filter). Instalat in partea frontala a senzorului de imagine, se activeaza la pornirea camerei pentru a inlatura orice fir de praf asezat pe senzorul de imagine, generand vibratii supersonice.

OM-D este compatibila cu toate obiectivele Olympus MFT, dar si cu recent anuntatele modele M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 si M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro. Obiectivul de 75 mm are o constructie metalica de inalta calitate si permite setari rapide de diafragma pentru portrete si fotografierea evenimentelor sportive desfasurate in interior, iar obiectivul de 60 mm rezistent la praf si stropire ofera un raport macro 1:1 si o distanta minima de fotografiere de doar 0,19 m.

 

Caracteristici principale OM-D:

• Viteza – cel mai rapid sistem de autofocalizare din lume FAST AF si focalizare continua 3D pentru imbunatatirea performantei la urmarirea subiectelor in miscare

• Senzor nou Live MOS de 16,1 megapixeli, pentru rezolutie inalta si performante excelente in conditii de iluminare redusa

• Vizor electronic de inalta rezolutie cu 1,44 milioane de puncte, cu design optic unic pentru reducerea vignetarii, camp de vizibilitate 100% si decalaj foarte mic la afisare

• Sistem puternic de procesare a imaginii - TruePic VI, pentru revenire mai rapida dupa declansare si o excelenta calitate a imaginii (sensibilitate cu valori mari de pana la ISO 25600, la fotografiere)

• Stabilizator de imagine ultra-eficient, foloseste primul sistem IS din lume cu 5-axe

• Corp compact, usor, construit in traditia faimoasei serii OM, din aliaj de magneziu, imbunatatit cu protectie la praf si stropire

• Complet compatibil cu standardul Sistemului Micro Four Thirds

• Obiective suplimentare lansate - M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 si M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro

 

Caracteristici aditionale:

• Ecran OLED tactil si rabatabil de 3 inci, cu timp de raspuns foarte mic

• Full HD (1920 x 1080), acum in format video MPEG

• Noul efect Ecou pentru filme (ecou cadru unic si multi-ecou)

• Functia Live Bulb, actualizeaza imaginea Live View afisata pe monitor la intervale presetate in timpul fotografierii bulb

• Noul Filtru Art ''Key Line'', da fotografiei un aspect de ilustrata, accentuand liniile de contur; noi versiuni ale ''Cross Process II'' si ''Dramatic Tone II''

 

Accesorii

• Gripul pentru baterii HLD-6, cu aceeasi constructie rezistenta la praf si stropire a corpului OM-D. Acest grip ingenios adaptabil, format din doua parti poate fi utilizat fie ca grip pentru fotografiere din pozitie orizontala, pentru o prindere mai usoara a camerei, fie atasand a doua parte ca grip pentru fotografiere portret cu declansator aditional. Gripul portret include o baterie aditionala litiu-ion suplimentand puterea bateriei camerei OM-D, si in consecinta durata de utilizare. Utilizate impreuna, asigura puterea necesara pentru inregistrarea a 650 imagini (standardul de testare CIPA).

• Blit electronic FL-600R (GN 50 la ISO200 sau GN 36 la ISO100), cu timp imbunatatit de reincarcare si mai multa flexibilitate si manevrabilitate la inregistrarea filmelor, cu optiune de control wireless. Blitul este echipat cu un LED care poate fi utilizat atat pentru iluminarea la filmare cat si ca lumina auxiliara AF mai stralucitoare.

• Adaptor de montura MMF-3 pentru standardul four thirds. Destinat adaptarii obiectivelor four thirds pe o camera micro four thirds, MMF-3 are aceeasi constructie rezistenta la praf si stropire ca si camera. Este perfect potrivit pentru utilizarea cu obiective din seriile ''Pro'' si ''Top Pro'' cu constructie similara, rezistente la praf si stropire.

• O carcasa subacvatica optionala (UWC) este in dezvoltare si va fi disponibila de la mijlocul acestei veri. Suporta scufundari la o adancime de pana la 45 m si integreaza un port pentru accesorii interschimbabile.

Cele mai citite