Trei noi dispozitive D-Link, din clasa business

D-Link isi extinde gama de produse WLAN, cu trei noi dispozitive business-class, ce pot fi implementate in cadrul IMM-urilor, in mediile de birouri si campusuri. Piesa centrala a acestui trio este Controller-ul Wireless DWC-1000, un dispozitiv scalabil de management ce poate administra, monitoriza si optimiza automat performanta wireless a access point-urilor de interior precum noile modele DWL-3600AP si DWL-6600AP.

DWC-1000 suporta toate standardele 802.11n in benzile de frecventa de 2,4 si 5 GHz. Cu noul D-Link License Management System (DLMS), dispozitivul este scalabil pana la 24 AP-uri. Actualizarea licentei functionale VPN permite ca DWC-1000 sa asigure functionalitati VPN, router si firewall.

Noile access point-uri DWL-3600AP si DWL-6600AP asigura o viteza de transfer de pana la 300 Mbit/s in frecventa 2,4 GHz, cel din urma (DWL- 6600AP) functionand si in banda de 5 GHz. Ambele pot functiona flexibil ca si AP de tip standalone sau impreuna cu DWC-1000 ca un sistem cu management centralizat si, ca atare, sunt permanent scalabile. Toate aceste trei noi modele sunt disponibile in Romania.

D-Link-DWL-6600AP

Controller-ul Wireless DWC-1000 – Caracteristici principale

- D-Link License Management System (DLMS)
- Rogue Access Points (APs) Detection & Classification
- Wireless Instruction Detection System (WIDS)
- WEP, WPA Personal/Enterprise, WPA2 Personal/Enterprise
- Firewall Policy2
- IPSec/PPTP/L2TP/SSL VPN2
- Web Content Filtering2
- 802.1X User Authentication

Access Point-urile DWL-3600AP si DWL-6600AP– Caracteristici principale

- Conectivitate 802.11n
- Functiune de Dual Band simultan (DWL-6600AP)
- 1 Port Gigabit Ethernet cu PoE
- AP Clustering
- Suport VLAN/SSID
- WMM™ (Wireless Multi Media)

Management Centralizat cu Controller-ul Wireless DWC-1000

Wireless Controller-ul DWC-1000 permite un management centralizat al AP-urilor conectate dintr-o singura locatie din cadrul companiei. Dispozitivul are patru porturi gigabit Ethernet, doua porturi gigabit optionale, doua porturi USB 2.0 si un port consola RJ-45. Imprimantele si serviciile de fisiere pot fi partajate prin intermediul porturilor USB – ideale pentru filiale ale companiilor cu infrastructura limitata de retea. DWC-1000 localizeaza AP-urile disponibile in reteaua WLAN, le organizeaza si optimizeaza in mod automat. Acesta este, de asemenea, echipat cu capabilitati de retea de auto-vindecare, care mentine intreaga retea intr-o stare optimizata: in cazul unui AP defect ce creeaza o zona de semnal slab sau lipsa, se compenseaza automat prin cresterea puterii AP-urilor apropiate.

DLMS – D-Link License Management System cu actualizari flexibile

Controller-ul Wireless DWC-1000 este primul echipament care se poate livra cu D-Link License Management System (DLMS): DLMS se bazeaza pe modelul D-Link Assist si standardizeaza pentru clienti procedura de activare a cheilor de licentiere software sau extinderea functionalitatii produselor prin upgrade-uri viitoare. Inregistrarea si managementul produselor si activarea licentelor sunt realizate central, prin intermediul portalului D-Link Self Service Portal. Un upgrade pentru licenta AP si upgrade pentru licenta VPN sunt disponibile pentru DWC-1000: upgrade-ul pentru licenta AP creste numarul de AP-uri ce pot fi administrate de la sase pana la maximum 24 AP-uri, in pas de 6 AP-uri per licenta. Upgrade-ul pentru licenta VPN extinde functionalitatea DWC-1000 prin intermediul porturilor duale, asigurand functiuni de router VPN si firewall cu redundanta suplimentara, cum ar fi link failover si load balancing. La nivelul maxim de upgrade, sistemul gestioneaza un cluster de 4 DWC-1000 ce poate sustine pana la maximum 96 Access Point-uri.

DWC-1000 ofera si securitate extinsa, multumita Wireless Intrusion Detection & Prevention System (WIDS) integrat ce detecteaza rogue access points si rogue clients din retea si blocheaza potentialele amenintari ori accesul neautorizat. Caracteristica de Captive Portal ii permite sa blocheze clientii wireless la accesarea retelei inainte de a fi verificati cu rigurozitate.

Access Point-urile Wireless N DWL-3600AP si DWL-6600AP

Noile Access Point-uri Wireless N D-Link DWL-3600AP si DWL-6600AP utilizeaza 2x2 antene MIMO pentru a obtine o putere mare de transmisie si o acoperire wireless optima in permanenta. Ambele AP-uri integreaza load balancing pentru optimizarea volumului mare de trafic. Dispozitivele prezinta doua moduri de operare: ca si AP-uri de tip standalone pentru retele mici ce pot, optional, forma un cluster. Odata ce administratorul configureaza unul dintre AP-uri, aceleasi setari pot fi aplicate apoi pentru toate celelalte AP-uri. Cel mult 16 AP-uri pot fi folosite pentru a forma un cluster. Cealalta optiune este implementarea lor in conjunctie cu DWC-1000 Wireless Controller. In aceasta configurare, DWC-1000 asigura ca fiecare DWL-3600AP sau DWL-6600AP administrat este permanent optimizat in ceea ce priveste selectarea canalului si puterea transmisiei.

Ambele Access Point-uri suporta cele mai recente standarde de securitate Wi-Fi cu ar fi WPA, WPA2 Personal/Enterprise cu RADIUS Support si 802.1X. Suportul Multi SSID cu segmentare VLAN asigura ca reteaua interna si cea pentru vizitatori sunt mentinute strict separate, in timp ce caracteristicile integrate Wireless Multi Media Quality of Service garanteaza ca acei clienti care ruleaza aplicatii audio, video sau voce au prioritate.

Disponibilitate si preturi

Wireless Controller-ul DWC-1000 si Access Point-urile DWL-3600AP si DWL-6600AP sunt disponibile in Romania si pot fi comandate la distribuitorii D-Link: Asesoft Distribution, ElkoTech Romania, Lasting System si SCOP Computers.

Preturile recomandate sunt : 3.500 lei pentru DWC-1000, 1.400 lei pentru DWL-3600AP si 2.000 lei pentru DWL-6600AP (preturi recomandate de retail, exclusiv TVA). Licenta pentru AP, pentru 6 Access Point-uri (DWC-1000-AP6-LIC) costa 1.400 lei. Licenta pentru VPN (DWC-1000-VPN-LIC) costa 1.100 lei.

Cele mai citite