Sparkle dezvaluie GTX 680 Inferno

GTX680 1 box -

Pe 14 Mai, producatorul taiwanez de placi video Sparkle au dezvaluit noua lor placa GTX 680 Inferno, una din noile placi bazate pe chipseturi de 28nm de la NVIDIA, construite pe arhitectura Kepler. Acestea sunt capabile sa ajusteze in mod dinamic frecventa de tact a GPU-ului, pentru a optimiza performanta in timpul jocurilor, atingand o viteza pana la de doua ori mai mare ca GTX 580, conform NVIDIA.

Noua placa este dotata cu 1536 nuclee CUDA, ale unui procesor grafic la 1006 MHz, si cu 2GB de memorie grafica GDDR5. Cei de la Sparkle sustin ca arhitectura pe 28nm pe care este bazata, duce la o reducere drastica a consumului de curent in cazul acestei placi grafice. GTX 680 Inferno de asemenea sustine noul standard PCI Express 3.0.

Placa se alimenteaza de la doi conectori de 6 pini, acestea fiindu-i suficiente dat fiind ca placa are un TDP (Thermal Design Power) de numai 195W - acesta fiind curentul maxim pe care placa il trage de la alimentare, si pe care sistemul termic trebuie sa-l disipe.

GTX680 1

Sparkle GTX 680 suporta FXAA si noul standard TXAA inclus de NVIDIA cu familia de GPU-uri Kepler. Fast Approximate Anti Aliasing (FXAA) e un algoritm de reducere a pixelizarii imaginii dezvoltat recent de NVIDIA, de cateva ori mai rapind decat standardul in industrie inaintea sa, MSAA, si care este completat in generatia noua de chipseturi ale companiei prin TXAA, unde T-ul vine de la Temporal. Acesta aduce o imbunatatire a calitatii imaginii comparabila cu un factor de 16xMSAA, dar cu scaderea in performanta a unui 2xMSAA.

Bagajul de noi tehnologii de pe noua generatie de procesoare este completat de Adaptive VSync, care moduleaza dinamic frame-rateul bazat pe intensitatea grafica a scenei, pentru a preveni rupturile pe ecran.

Despre SPARKLE GTX 680 ar mai putea fi spus ca suporta patru afisaje simultan si are 2 iesiri DVI dual link, 1 conector HDMI 1.4, si un conector Display Port. Acestea sunt compatibile cu NVIDIA 3D Vision surround care permite intinderea afisajului 3D pe 3 ecrane simultan, formand astfel o panorama 3D.

GTX680 3

Cele mai citite