QNAP lanseaza doua noi modele de NAS in gama High-End

qnap nas2

Pe 14 Mai, producatorul de electronice taiwanez QNAP Systems a anuntat ca isi intregeste segmentul high-end al liniei lor de produse pentru intreprinderi mici si mijlocii prin adaugirea a doua noi modele de Turbo NAS tip 3U (inaltime 13,3 cm, 3 unitati rack). Acestea pot stoca pana la 64TB de date, pe drive-uri de 4TB.

Cele doua unitati NAS, TS-EC1679U-RP si TS-1679U-RP, folosesc procesoare Intel® Xeon®, si Intel® Core™ i3 respectiv, si marcheaza varful in performanta si capacitate de stocare dintre produsele QNAP. Ambele modele sunt dotate, in mod optional cu placi Ethernet de 10 Gb/s si interfete SATA de 6 Gb/s, care se traduc in practica prin rate de transfer de 200 MB/s sau 200,000 IOPS(input-output operations per second).

Constructia noilor modele prezinta de-asemenea sloturi fara cablu pentru montarea drive-urilor, capacitatea de a face hot-swap sursei, si capacitatea de a instala module de racire, toate acestea pentru a maximiza timpul neintrerupt de operatiune, si fiabilitatea prin sisteme redundante si reducerea punctelor de esec. Modulele de ventilatie si conductele de racire sunt si ele capabile de instalare in regim hot-swap, simplificand astfel montarea in centre de date.

Noile modele sunt capabile sa administreze simultan modele de stocare IP-SAN (iSCSI) si NAS, si sunt certificate ca VMware® Ready™, Citrix® Ready™, si Windows® Hyper-V™compliant, fiind astfel capabile sa sustina solutii de stocare in retea pentru servere virtuale.
Pentru a asigura securitatea, cele doua modele de NAS sunt echipate cu sisteme de detectare a intruziunii, care genereaza intrari de registru, si alerteaza administratorul daca este deschisa carcasa.

qnap nas1

Noua serie suporta sistemele RAID 0, 1, 10, 5, 6, 5+ hot spare, 6+ hot spare, 10+ hot spare, single-disk, JBOD, si Global Hot Spare, cu ajutorul carora un drive de rezerva poate inlocui instant unul care a esuat pe orice volum RAID instalat in NAS, recuperand astfel in mod instant datele.

Unitatile, multumita capacitatii lor mari, precum si sistemelor de siguranta enumerate, sunt proiectate pentru a permite back-upuri generale la nivel de retea, partajare de fisiere in retele mixte cu sisteme Windows®, Mac®, Linux, si UNIX, stocare in sisteme de Cloud private, si aplicatii cu necesitati de stocare de inalta performanta, precum editare video de inalta definitie.

Cele doua modele, TS-EC1679U-RP si TS-1679U-RP, sunt deja pe piata.

 

Cele mai citite