Intel lanseaza in Romania cea de-a treia generatie a procesoarelor Intel Core

Intel a lansat astazi, pe piata locala, cea de-a treia generatie a familiei de procesoare Intel Core, pentru sisteme Ultrabook, desktop si mobile. Noile procesoare sunt deja disponibile in produsele si ofertele partenerilor locali si internationali: Acer, Altex, Asus, Dell, eMAG, eta-2u, Fujitsu, GIGABYTE, Hewlett Packard, Lenovo, Maguay, PC Garage, Sony si Toshiba.

Compania a anuntat ca, la nivel mondial, mai mult de 35 de noi design-uri de Ultrabook sunt disponibile incepand de astazi sau in maxim 30 de zile. In total, vor fi dezvoltate peste 115 design-uri de Ultrabook. Folosind cea de-a treia generatie de procesoare Intel Core si utilizand tranzistori pe 22nm 3D, noile modele de Ultrabook sunt mai rapide, au un design deosebit si ofera noi capabilitati de securitate. Intel a anuntat de asemenea semnarea de parteneriate cu diferiti producatori de ecrane touch, pentru a raspunde cerintelor utilizatorilor.

''Experientele noastre de viata sunt definite de simturi, de ceea ce vedem, auzim sau simtim. Simturile umane stau la baza viziunii Intel pentru Ultrabook; dorim sa oferim o experienta de computing fara compromis. Astazi, datorita progreselor tehnologice facilitate de cea de-a treia generatie de procesoare Intel Core, ne aflam cu un pas mai aproape de a ne indeplini viziunea, si suntem abia la inceput. Inovatia va continua, ne vom indrepta spre design-uri convertibile cu ecran tactil, iar pe viitor dorim ca interactiunea cu Ultrabook-urile si cu alte device-uri sa se faca natural, intuitiv'', a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Romania.

In domeniul PC-urilor desktop si notebook, noile procesoare ofera o performanta vizuala imbunatatita pentru gameri, entuziastii din domeniul media si ceilalti utilizatori. Disponibile in sisteme desktop high-end, laptopuri si sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.

Combinatia dintre tranzistorul 3D al Intel si imbunatatirile arhitecturale ajuta la cresterea performantei graficii 3D si a procesarii HD, noile modele fiind aproape de doua ori mai performante comparativ cu vechea generatie de procesoare. Ca urmare a performantei grafice, activitati precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise si par mai reale. Cu o performanta cu 20% mai mare si noi tehnologii care sa creasca volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel in performanta.

Noile sisteme Ultrabook sunt mai rapide si dispun de noi capabilitati de securitate

Comparativ cu generatia anterioara, noile sisteme Ultrabook cu procesoare Intel Core de a treia generatie sunt de doua ori mai performante in lucrul cu fisiere multimedia si la nivel de capabilitati grafice, au o autonomie mai mare si design-uri mai subtiri. Noile Ultrabook se initializeaza din modul hibernare in cel activ in doar 7 secunde, iar aplicatiile favorite ruleaza mai rapid.

Tehnologia Intel Smart Connect permite update-ul email-ului si a conturilor de social media chiar si atunci cand Ultrabook-ul este in modul sleep, conservand in acelasi timp durata de viata a bateriei. Conectarea la dispozitive externe este facilitata de prezenta conectorului USB 3.0 si a tehnologiei Thunderbolt , care permite utilizatorilor sa transfere un film full HD pe un Ultrabook in mai putin de 30 de secunde.

Pe masura ce securitatea devine din ce in ce mai importanta pentru utilizatori, noile sisteme Ultrabook sunt echipate cu caracteristici de protectie noi, inclusiv Intel Anti-Theft. Aceasta tehnologie permite utilizatorilor sa blocheze sistemul daca este pierdut sau furat. Utilizatorii din diferite tari pot activa acest serviciu gratuit, datorita unui abonament oferit de Absolute, McAfee, Norton si Intel.

In plus, Ultrabook-urile bazate pe cea de-a treia generatie de procesoare Intel Core dispun de tehnologia Intel Identity Protection. Aceasta permite utilizatorilor sa isi protejeze identitatea digitala.

Ecran sensibil la atingere, Ultrabook cu design convertibil. Totul pentru o experienta de computing fara compromis

Anuntate acum un an de catre Intel, sistemele Ultrabook au definit rapid o noua categorie de computing si au fost adoptate imediat de catre industrie.
Tot anul acesta, Intel si industria de computing vor continua sa dezvolte echipamentele Ultrabook si sa schimbe modul in care oamenii interactioneaza cu aceste device-uri, introducand si capabilitati de touch. Intel crede cu tarie faptul ca ecranul tactil reprezinta o componenta cheie a experientei cu Ultrabook-ul, iar aceasta noua completare va fi din ce in ce mai prezenta pe o gama variata de produse.

Bogdan Georgescu a precizat faptul ca touch screen-ul va ajuta procesul de dezvoltare si va aduce noi experiente, in special pentru Ultrabook-urile convertibile, care vor oferi o experienta de computing fara compromis. Georgescu a precizat si faptul ca Intel va semna parteneriate cu vendori precum Cando Co., Ltd., HannsTouch, TPK si Wintek pentru a dezvolta o gama mai larga de Ultrabook-uri. Aceste parteneriate sunt elemente importante pentru eforturile companiei Intel si ale industriei in ceea ce priveste sistemele Ultrabook si sunt esentiale pentru nevoia de a utiliza interfetele cu touch screen pentru mai multe game de produse.

Viitorul: Computere care vad, aud si simt

Avand cateva sute de milioane de tranzistori de ultima generatie pentru un singur chip Intel, computerele se apropie de modul in care este ''construit'' creierul uman. Intel a provocat industria sa modifice substantial computing-ul, prin adaugarea de simturi PC-ului: abilitatea de a vedea, auzi sau simti, asa cum o fac oamenii.

Experienta unui Ultrabook cu touchscreen este doar inceputul. La Computex 2012, Tom Kilroy, Intel Corporation Senior Vice President, a demonstrat in premiera capabilitatile de recunoastere vocala ale unui sistem bazat pe Nuance Dragon Engine si o tehnologie de discurs optimizata pentru arhitectura Intel dispusa pe sistemele Ultrabook. Cu ajutorul acestei tehnologii, utilizatorii vor putea verifica update-urile de pe site-urile de socializare, initializa apeluri VOIP, cauta pe Internet sau controla continutul media. De asemenea, utilizatorii vor putea verifica Ultrabook-ul atunci cand acesta nu este conectat la Internet prin folosirea vocii, acesta putand deschide la cerere aplicatiile.

Conform celor declarate de Kilroy, compania lucreaza pentru a dezvolta noi tehnologii care sa permita utilizatorilor sa interactioneze natural si intuitiv cu o gama variata de device-uri, de la Ultrabook la smartphone sau sisteme inteligente. Asemenea aplicatii ar putea include recunoasterea gesturilor, folosirea unui smartphone pentru a interactiona sau folosi un Ultrabook sau un desktop PC sau pentru a monitoriza pulsul inimii unei persoane prin intermediul unei tehnologii care vede si analizeaza miscarile obrajilor unei persoane.

Intel lanseaza concursul Ultrabook Experience Software pentru dezvoltatorii de software din EMEA. Acesta are ca scop cresterea dezvoltarilor din jurul acestei game de produse. Dezvoltatorii de software sunt invitati sa isi inscrie ideile creative de aplicatii, care sa foloseasca functionalitatile unui Ultrabook. Focusul aplicatiilor ar trebui sa fie pe modul in care utilizatorii interactioneaza cu un Ultrabook, inclusiv prin atingere, gest sau recunoastere vocala. Etapa de inscriere se termina pe 25 iunie, iar castigatorii vor fi anuntati in septembrie 2012. Pentru mai multe detalii vizitati website-ul www.ultrabook-software-contest.com.  

 

Intel-Core-i7-Ivy-Bridge

Cele mai citite