Nintendo Wii U - caracateristici

Nintendo a prezentat caracteristicile noii generatii de console Nintendo Wii U. Beneficiind de un hardware ce ar putea sa depaseasca atat Xbox 360 cat si Sony PS3, intrebare este daca va convinge pasionatii de jocuri sa stea departe de Xbox 720 sau Sony PS4.

In primul rand, cea mai importanta omisiune de pe lista de caracteristici; Wii U nu va putea reda DVD-uri sau Blu-Ray-uri. Va reda continut media 1080p oferit de Netflix, YouTube, Hulu Plus si Amazon Video.

zombiu screen

Caracteristici Nintendo Wii U

Consola Wii U este compatibila cu jocurile Wii, foloseste Wiimote initial, controler clasic, atasamentul Wiimote Plus, dar nu este compatibila cu jocurile GamCube. Nu e o problema atat de mare eliminarea placerii de a juca un joc de 6 ani avand in vedere ca majoritatea jocurilor GameCube au fost re-lansate ca parte a gamei "New Play control" de la Nintendo.

Stocarea e asigurata de o unitate flash interna, dar jucatorii pot salva progresele pe carduri SD sau pe USB datorita celor patru porturi USB 2.0 disponibile.

Grafica Nintendo Wii U

Consola Wii U este alimentata de procesorul multi-core IBM-Power. Nu exista multe detalii despre numarul de nuclee, clock rate sau dimensiunea memoriei cache, dar informatiile sugereaza ca va avea ceva putere si va folosi aceeasi tehnologie care alimenteaza computerul cu inteligenta artificiala Watson de la IBM - prerogative impresionante.

Concluzii

Nu e nimic neasteptat la caracteristicile vagi lansate de Nintendo, mai multe detalii legate de procesor si de chip-ul AMD Radeon HD Graphics ne-ar ajuta la prezicerea cu exactitate a iesirii HD de care e capabila micuta consola, dar mai multe detalii vor fi furnizate in curand.

Cele mai citite

Error: No articles to display