Iti dau reducere 1% la PC Garage

Cluj Arena, supravegheat cu camere Axis

ELKOTech Romania anunta implementarea unuia dintre cele mai moderne sisteme de supraveghere video din tara, realizat cu camere video IP Axis, la Stadionul Cluj Arena.

Stadionul Cluj Arena reprezinta un proiect de infrastructura ce se numara printre cele mai importante realizate in ultimii ani pe piata locala. Stadionul este un loc public, aspect ce ridica probleme privind supravegherea acestuia si a sigurantei tuturor participantilor la evenimente. De aceea, a fost nevoie de un sistem inteligent de supraveghere, care sa vegheze asupra fiecarui participant de pe stadion.

Sistemul ales a fost unul de supraveghere video digitala compus dintr-o retea de 102 camere video IP Axis, pentru monitorizarea accesului pe stadion, dintre care 10 camere PTZ Axis sunt utilizate pentru a supraveghea spatiul dedicat suporterilor. Acest sistem de supraveghere include de asemenea si doua zone de monitorizare si o platforma software de management video Aimetis.

In cifre concrete, sistemul de la Cluj Arena inseamna 102 camere video IP, alimentate in standard PoE, dintre care 10 camere video cu optiuni de urmarire automata, Axis megapixel HDTV PTZ. In ceea ce priveste infrastructura, sistemul consta in 2 km de fibra optica, 12.2 km de cablu UTP si 2 statii de monitorizare, cu posibilitate de scalabilitate la un numar nelimitat de statii.

”Sistemul modern de supraveghere video este unul dintre elementele care asigura calificarea Cluj Arena printre stadioanele de «elita» conform normelor UEFA. Cu o zona securizata si posibilitatea de a identifica orice incident, stadionul poate sa gazduiasca evenimente sportive de mare importanta, concerte sau alte tipuri de manifestari”, a declarat Radu Ratiu, Director al Cluj Arena S.A.

Sistemul de securitate si-a demonstrat rapid eficienta, fiind un real ajutor pentru politie si companiile de securitate, precum si pentru toti spectatorii de pe stadion. Avantajele solutiei implementate sunt:

  1. siguranta tuturor participantilor in timpul evenimentelor desfasurate pe stadion;
  2. Spectatorii care se muta pe un alt loc dupa ce au fost implicati in diverse incidente pot fi identificati cu ajutorul unor optiuni de urmarire automata si imagini HD, acestea putand fi puse la dispozitia personalului securitatii pentru a identifica posibilele tulburari inainte de a se transforma in incidente;
  3. Imaginile cu o claritate foarte buna/detaliate pot fi folosite de personalul agentiei de securitate pentru a identifica posibilele tulburari inainte ca acestea sa se agraveze;
  4. Imaginile pot ajuta la identificarea mai usoara a persoanelor ce au interdictie pe stadion;
  5. Sistemul este eficient din punct de vedere energetic;
  6. Datorita inteligentei si vitezei de procesare a informatiilor video, volumul necesar de stocare a datelor pe echipament este foarte redus. 

Axis-Cluj-Arena

ELKOTech este distribuitor exclusiv Axis Communications in Romania. In aceasta calitate, ELKOTech organizeaza diferite cursuri pentru persoanele din departamentele tehnice ale companiilor, sub titulatura AXISCommunicationsAcademy. Cursul se adreseaza inginerilor din departamentele de vanzari, persoanelor de suport tehnic si tehnicienilor cu pregatire in IT si CCTV.

Cele mai citite

Error: No articles to display