Asus Zeus - un nou concept de placa de baza

ASUS a prezentat cateva imagini ale unui nou concept de constructie a unei placi de baza. Noul produs se numeste ASUS Zeus si cuprinde cateva modificari interesante ale schemei cu care eram obisnuiti. Sa trecem la detalii.

Asus-Zeus-2

In primul rand se observa formatul mATX. Apoi vedem coloristica in auriu si argintiu. Avem in fata o placa cu socket LGA2011 si 8 sloturi de memorie DDR3, care suporta pana la 128GB, in mod quad channel. In dreapta sus, se observa butoanele de pornire si reset, precum si afisajul pentru codurile de stare.

In dreapta jos, Asus ofera 10 interfete SATA.

Trecem mai departe si constatam disparitia sloturilor de extensie. Acest aspect se datoreaza integrarii pe placa de baza a cip-urilor video. Mai exact sunt 2 procesoare grafice, care, impreuna cu memoriile aferente, sunt integrate pe placa de baza.

Asus-Zeus-racire-gpu

 

Este foarte interesant ca tot sistemul de racire este pasiv si ma refer in special la cel pentru GPU. Exista si o modificare in ceea ce priveste interfetele atasate placii de baza.

Asus-Zeus-interfete

In loc de banala ''tabla'' cu orificii, Asus a construit o adevarata ''carapace'' pentru interfetele de extensie. Putem observa 6x USB 2.0, 2x  USB 3.0, 1x HDMI, 1x DP, iesirile analogice si SPDIF pentru sunet, 1x LAN, 2x Wi-Fi, iar noutatea evidenta sunt cele 2 porturi Thunderbolt.

 

Asus-Zeus

 

La dotarile cu care vine placa, ma asteptam sa fie din seria ROG, dar coloristica ma contrazice. Vom vedea ce surprize ne pregateste Asus....

Cele mai citite