Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM

Incepand cu data de 20 iunie, Orange Romania si BRD - Groupe Société Générale lanseaza in premiera in Romania un proiect pilot care isi propune sa testeze solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM.

Peste 100 de persoane ce detin un cont bancar la BRD  - Groupe Société Générale au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capabilitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti. Platile vor fi posibile la cele peste 2000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD - Groupe Société Générale la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard. Clientii vor putea efectua usor si in siguranta plati folosind telefonul mobil pentru a achita cumparaturile din supermarketuri, restaurante fast-food, farmacii sau pentru accesul la metrou.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiente in special in ceea ce priveste efectuarea de plati, accesul in mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmand ca in viitor toate acestea sa fie integrate de SIM-ul Orange. In loc sa foloseasca  bani lichizi pentru a plati produse sau bilete de transport, clientii vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless si sa porneasca imediat mai departe.

“Aceasta initiativa aduce o tehnologie noua cu potential, atat in Romania, cat si in strainatate, si reconfirma dorinta noastra, ca lider si ghid in lumea digitala, de a aduce clientilor servicii inovatoare si de calitate. Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

“Platile trebuie sa fie simple si sigure, iar cea mai importanta miza pentru noi este sa raspundem nevoilor clientilor cu solutii inovatoare precum tehnologia NFC. Acest produs ne va permite sa servim mai bine nevoile clientilor nostri si sa oferim noi beneficii comerciantilor. Prin aceasta initiativa dorim sa dezvoltam parteneriate si sa oferim clientilor nostri cele mai eficiente si avansate metode de plata”, a spus Gheorghe Marinel, Director General Adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

Grupul France Telecom – Orange este printre primii promotori ai tehnologiei NFC in Europa, prin lansari si proiecte de testare in toate marile piete, precum Franta, Marea Britanie, Polonia si Spania.

 

Orange-logo

Cele mai citite