Lansare SAPPHIRE HD 7870 FleX Edition

SAPPHIRE a anuntat placa grafica SAPPHIRE HD 7870 FleX Edition – al doilea model din seria de succes HD 7000, bazat pe arhitectura interna Graphics Core Next de la AMD si dotat cu solutia unica SAPPHIRE pentru grafica multi-ecran.

Majoritatea placilor grafice bazate pe tehnologia AMD necesita ca al treilea monitor din ansamblul Eyefinity sa fie un monitor DisplayPort sau conectat la un adaptor DisplayPort. Familia SAPPHIRE FleX poate suporta trei monitoare DVI in modul Eyefinity si poate oferi o suprafata larga de lucru (SLS = Single Large Surface), fara a fi nevoie de un adaptor activ. Primele doua monitoare sunt conectate la doua porturi DVI, iar al treilea este conectat la un cablu HDMI-DVI (inclus), fara a fi nevoie de componente suplimentare. Modelul recent lansat SAPPHIRE HD 7950 FleX, cu doua iesiri DisplayPort, poate sustine pana la 5 monitoare in modul Eyefinity.

Sapphire-HD-7870-FleX

SAPPHIRE HD 7870 FleX ofera aceasta caracteristica segmentului de performanta, cu frecvente de 1000MHz pentru clock si 1200MHz (4.8Gb/sec efectivi) pentru cei 2GB ai memoriei onboard GDDR5. Dispune de asemenea de tehnologia Dual-X, cu multiple conducte de racire si doua ventilatoare prevazute cu rulmenti special conceputi anti-praf, pentru racirea eficienta si operarea silentioasa. Caracteristica FleX permite utilizatorilor sa conecteze monitoarele DVI in vizualizare landscape sau portret, oferind o solutie eficienta pentru gaming-ul multi-ecran sau pentru aplicatiile de editare si creatiile de continut.

Placa grafica SAPPHIRE HD 7870 FleX dispune de Dual BIOS. Cand cea de-a doua pozitie este selectata, performantele sunt sporite de catre un overclock programat din fabrica. Utilizatorii pasionati pot regla setarile de performanta si mai mult, cu ajutorul softului dedicat, TriXX, care este disponibil pentru descarcare gratuita de pe site-ul SAPPHIRE. TriXX permite reglarea voltajului GPU precum si a frecventelor memoriei, iar temperatura este afisata constant. Este posibil controlul manual de viteza al ventilatorului, precum si profiluri ce pot fi create de catre utilizator si salvarea a pana la patru setari diferite de performanta.

Cele mai citite