Noul model D-Link DAP-3690

Cu noul model DAP-3690, D-Link extinde portofoliul de access point-uri wireless si include modelul robust de business ce poate fi utilizat in medii dure precum situri industriale, sali de conferinte, campusuri, aeroporturi si alte medii de exterior. Dispozitivul dual band transmite pe benzi de frecventa de pana la 300 Mbps. Este echipat cu doua porturi Gigabit Ethernet de mare viteza concepute sa permita PoE ca si sursa alternativa de putere. In plus, noul model DAP-3690 ofera flexibilitate avansata si viteze superioare de transfer, suporta patru moduri diferite de operare, asigurand acoperire wireless optima pentru orice arie de aplicativitate. Caracteristica de load balancing si prioritizare a datelor multimedia contribuie de asemenea la o rata mare de transfer. Acest nou access point de exterior poate fi cu usurinta administrat prin intermediul interfetei web integrate sau utilizand instrumente D-Link precum D-View, AP Manager II sau AP Array. Caracteristici extinse si imbunatatite de securitate, cum ar fi autentificare bazata pe server RADIUS, criptare WPA/WPA2, MAC address filtering si segmentarea retelei wireless, blocheaza accesul in retea al persoanelor neautorizate.

D-Link-DAP-3690

Noul Access Point D-Link Wireless N Dual Band de exterior, cu PoE, permite companiilor sa isi configureze o retea wireless solida si performanta ce poate fi cu usurinta administrata prin intermediul unui set extins de optiuni de management. Carcasa ofera protectie impotriva prafului, conform standardului international IP67, iar elementul integrat de incalzire permite functionarea in cele mai vitrege conditii atmosferice, la temperature cuprinse intre -40°C si +60°C. Access point-ul dual band de exterior prezinta si patru antene detasabile ce asigura semnal cu acoperire optima pe ambele benzi de frecventa de 2,4 si 5 GHz.

 

 

Caracteristici imbunatatite de securitate

In scopul de a asigura o functionare sigura si fara intreruperi, DAP-3690 implementeaza cele mai avansate caracteristici de securitate cum ar fi criptare WPA/WPA2, autentificare bazata pe server RADIUS si 802.1x, MAC address filtering si suport pentru VLAN-uri si multiple SSIDs. Mai mult, DAP-3690 ofera o serie de caracteristici suplimentare, inclusiv pe aceea care permite identificarea acelor AP-uri neautorizate (rogue AP) prin functia de rogue AP recognition.

Administratorii au la dispozitie o multitudine de aplicatii care sa ii ajute pentru a efectua managementul noului model DAP-3690. Pe linga interfata grafica web intuitiva (HTTP si HTTPS), aceste aplicatii includ SSL pentru conectarea sigura la Internet, Secure Shell (SSH) si Telnet. Pentru a administra AP-uri multiple dintr-o singura locatie – chiar si de la distanta – administratorii pot alege intre D-Link AP Manager II, AP Array sau modulul D-View SNMPv3. AP Array permite administratorilor sa transmita configurarea parametrilor unui singur AP catre toate celelalte AP-uri din retea si sa le sincronizeze automat. Daca access point-ul master functioneaza necorespunzator, un alt AP va prelua functiile sale, garantand astfel functionarea fara intreruperi a retelei.

DAP-3690, noul access point wireless de exterior de la D-Link, este disponibil acum si in Romania si poate fi comandat la distribuitorii D-Link: Asesoft Distribution, ElkoTech Romania, Lasting System si SCOP Computers. Pretul recomandat de vanzare este 3.870 lei + TVA.

 

 

DAP-3690 – Caracteristici principale

 

- Compatibil cu standardul IEEE 802.11a/b/g/n

 

- Transmisie simultana dual band 2,4 / 5 GHz

 

- Viteze de transfer pe wireless de pana la 300 Mbps simultan in ambele benzi de frecventa

 

- 2 porturi Ethernet de 1 Gigabit

 

- Instalare la exterior: Protectie impotriva apei si prafului conform IP67, optiuni integrate de incalzire, amplasare pe perete sau stalpi, suport Power over Ethernet (PoE) cu IEEE 802.3at

 

- Patru moduri de operare: Access point (AP), sistem de distributie wireless (WDS)/bridge, WDS cu AP, client wireless

 

- Load balancing si Quality of Service (QoS): Wi-Fi multimedia (WMM) pentru prioritizarea aplicatiilor audio, video si voce

 

- Management: interfata Web (HTTP si HTTPS), Telnet, SNMP, AP Manager II, AP Array, SSH, D-View, port serial de consola RJ-45

 

- Caracteristici imbunatatite de securitate: WPA/WPA2 (versiuni personal si enterprise), autentificare bazata pe server RADIUS si 802.1X, SSID broadcast enable/disable, rogue AP detection, MAC address filtering, ARP spoofing prevention, suport pentru VLAN-uri si multiple SSIDs (service set identifiers).

 

Cele mai citite