Noua unitate Verbatim Store 'n' Go introduce conectivitatea USM

Verbatim dezvaluie prima unitate de hard disc portabil Store 'n' Go, cu modul universal de stocare, o solutie flexibila si actualizabila de stocare. Noua unitate Store 'n' Go USM poate fi conectata utilizand cabluri precum USB 3.0, FireWire si Thunderbolt sau utilizand in mod direct interfata SATA.

Unitatea hard disc Verbatim Store 'n' Go USM ofera utilizatorului flexibilitate maxima. Utilizat ca mediu de stocare HDD, modulul poate fi conectat ca orice unitate de hard disc extern USB prin utilizarea cablului USB 3.0. Cablurile FireWire800, eSATA si Thunderbolt, disponibile optional, ofera posibilitatea utilizatorului de a alege intre diferitele interfete ale computerului.

Marele avantaj al unitatii de hard disc USM este posibilitatea de a fi conectat in mod direct la echipament dotat cu slot USM. USM este prima specificatie standard care accepta dispozitivul de stocare extern in dispozitive electronice. Modulele, sloturile si interfetele, concepute conform specificatiilor tehnice SATA USM, vor permite consumatorilor sa-si acceseze instant muzica, filmele, imaginile, sau orice alt continut, de pe o multitudine de echipamente electronice comerciale si sa transfere fara efort intre dispozitive, fara a fi nevoie de alimentare sau cabluri suplimentare.

"Specificatiile tehnice ale modulului de stocare universal SATA (USM), pentru aplicatiile de stocare portabile, au fost dezvoltate de catre Organizatia Internationala ATA (SATA-IO), un consortiu de industrie non-profit, in cooperare cu aproximativ 200 de companii conducatoare din industrie". explica Peter de Waal, Managerul de Marketing pentru Verbatim EUMEA. "Acest standard permite dezvoltatorilor sa implementeze sloturi in televizoare, console de jocuri, set-top box, computer, statii docking si alte dispozitive electronice, care vor accepta module de stocare fara cablu cu interfata SATA pentru expansiunea capacitatii de stocare."

Produsele bazate pe USM sunt deja disponibile de la o diversitate de furnizori precum Seagate si Lenovo, mai multe marci urmand sa lanseze produse in 2012 si 2013.

"In viitorul apropiat vom vedea tot mai multi producatori lansand produse care incorporeaza sloturi USM, urmand ca USM sa devina noul standard media al viitorului," spune Peter de Waal.

Noua unitate de hard disc USM este echipata cu un cablu USB 3.0 complementar si este disponibila in magazinele retail la preturile de 519.00 RON (500GB) respectiv 699.00 RON (1TB).

Verbatim-Store-n-Go-USM

• USM – Modul universal de stocare, un nou standard bazat pe hard discurile SATA
• Disponibil in variante de 500GB si 1TB
• Pachet software inclus (software Backup, software economisire energie Green Button, software de formatare)
• Cablu USB 3.0 inclus in pachet. Cablurile FireWire800 USM, eSATA USM, Thunderbolt USM sunt disponibile separat.
• FAT-32 preformatat, gata de utilizat atat pe PC cat si pe MAC

Cele mai citite