Philips a lansat monitorul inteligent ErgoSensor

Philips a lansat ErgoSensor, monitorul inteligent care ajuta utilizatorii sa adopte o postura corecta la birou. Monitorul readuce in atentie sfatul de a sta drept, indemn pe care fiecare dintre noi l-a primit incepand cu scoala primara. Dar este foarte usor sa uiti sa-ti mentii postura corecta, atunci cand stai multe ore in fata calculatorului. Monitorul Philips ErgoSensor este primul monitor inteligent din lume, care iti recomanda pozitia potrivita, fara a te stresa, incercand sa te ajute sa scapi de senzatia de oboseala sau durerile de gat si spate, intalnite cel mai des la cei care petrec mult timp la birou in fata PC-ului.

''Acest tip de dispozitive are o importanta vitala, iar Philips ErgoSensor este primul din categoria sa care se intereseaza de sanatatea utilizatorului'', a precizat Arabela Umbra, sales manager pe Romania in cadrul MMD-monitors. „Monitorul dispune de cateva functii care il vor ajuta pe utilizator sa revina la o pozitie corecta: distanta optima intre cap si monitor fiind intre 70 si 90 cm, monitorul va genera un avertisment daca unghiul gatului este inclinat la mai mult de 15 grade, la un interval de 5 minute. La fel, dupa o ora de utilizare, monitorul ii va recomanda posesorului sa faca o pauza''

Philips-ErgoSensor

''Oboseala ochilor si a spatelui cauzeaza in timp o ineficienta a muncii, scade productivitatea, iar viata sociala poate avea de suferit, pentru ca dupa munca vom fugi direct acasa, pentru a ne recupera, in loc sa iesim cu prietenii in oras'' a precizat Gheorghe Iana, presedinte al Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania.

ErgoSensor pentru un loc de munca sanatos si productiv

ErgoSensor are grija de sanatatea utilizatorilor in trei moduri. Monitorul dispune de un procesor conectat la un senzor CMOS. Nu este necesara instalarea niciunui software pe calculator pentru ca aceasta tehnologie este incorporata in monitor. Imaginile sunt analizate cu ajutorul unor algoritmi speciali iar apoi un mesaj va fi afisat pe ecran. Alertele personalizate pentru un confort optim includ:

• Distanta fata de ecran: ErgoSensor masoara distanta dintre ochii utilizatorului si monitor si ofera sugestii pentru corectarea distantei fata de ecran.
• Pozitia corecta: ErgoSensor detecteaza unghiul la care este inclinat capul si ofera sfaturi pentru ca utilizatorul sa-si imbunatateasca pozitia daca aceasta este incorecta pe o perioada extinsa de timp.
• Sugereaza pauze: ErgoSensor ii aminteste utilizatorului sa ia pauze, calculand timpul petrecut in fata monitorului.

Are grija de bunastarea planetei

Monitorul Philips ErgoSensor functioneaza in favoarea bunastarii planetei precum si a spatiului de lucru, utilizand o tehnologie prietenoasa cu mediul care minimizeaza impactul asupra mediului. Aici intervine cea de-a patra functie: in definitiv, daca monitorul poate detecta unde s-a asezat utilizatorul, isi poate da seama si daca nu este nimeni la birou. Astfel, ErgoSensor micsoreaza luminozitatea in mod automat atunci cand utilizatorul nu se afla la birou – posibil insotit de o alerta pentru o pauza de cafea, de exemplu. Acest lucru face ca monitorul sa economiseasca energie. Poate reduce consumul de energie cu pana la 80% prin simpla sesizare a momentului cand trebuie sa se inchida. Pentru a economisi si mai multa energie – chiar pana la zero daca este necesar – utilizatorii pot selecta pozitia de 0 watti, localizata in mod convenabil in spatele display-ului, pentru a opri alimentarea cu energie si a reduce si mai mult urma de carbon.

ErgoSensor ajuta utilizatorii frecventi sa fie mai productivi. Pe langa detectarea posturii si oferirea de sfaturi pentru corectarea acesteia, monitorul analizeaza ce se intampla pe ecran si ofera in orice moment cea mai potrivita experienta de vizualizare, indiferent de aplicatiile accesate de utilizator. Datorita tehnologiei Philips SmartImage, ErgoSensor analizeaza continutul de pe ecran si ajusteaza performantele sale in functie de modul selectat (Office, Imagine, Divertisment, Economic etc.).

Smart ErgoBase

Display-ul este proiectat pentru maxim de confort fizic. Philips Smart ErgoBase permite display-ului sa fie coborat pana aproape de nivelul biroului pentru un unghi de vizualizare confortabil. Nivelul redus de inaltime este solutia perfecta pentru utilizatorii care poarta ochelari cu lentile bifocale, trifocale sau progresive la calculator. Monitorul poate fi ajustat la inaltimea utilizatorului. În plus, baza ofera o solutie buna pentru reducerea aglomerarii de cabluri, mentinand spatiul de lucru curat.

Asemenea altor multe monitoare Philips, ErgoSensor este certificat TCO Edge. Aceasta certificare este oferita produselor care depasesc standardele eco cerute. De exemplu, una dintre cerintele TCO este ca produsele sa utilizeze in proportie de cel putin 65% plastic reciclat de la consumatori si un minim de materiale periculoase.

Monitorul Philips ErgoSensor este disponibil in magazinele din Romania la un pret de 1299 Lei.

Cele mai citite