Canon imbunatateste modelul EOS 7D cu ajutorul noului firmware v2

Canon imbunatateste modelul EOS 7D cu ajutorul noului firmware v2, adaugand o serie noua de caracteristici, ideale pentru entuziastii care doresc sa impinga si mai departe limitele fotografiei. Bazandu-se pe capabilitatile camerei precum viteza mare la fotografiere, manevrabilitatea avansata si versatilitatea creativa, noul firmware ofera fotografilor o serie de beneficii, ce includ o viteza ridicata la fotografierea RAW in rafala, functii de editare incluse in camera, modul ISO automat definit de utilizator si suport pentru cel mai nou receptor GPS Canon(model GP-E2).

Lansat in anul 2009, EOS 7D a fost dezvoltat tinand cont de feedback-ul primit de la mii de fotografi din intreaga lume. Oferind imagini de calitate si versatilitate pentru o gama larga de stiluri de fotografie, EOS 7D este considerata chiar si acum ca fiind una dintre cele mai bune camere APS-C de pe piata. La dezvoltarea noului firmware, Canon a urmat o abordare similara, folosind feedback-ul utilizatorilor pentru a actualiza performantele modelului EOS 7D.

Canon-EOS-7D

Cu un senzor APS-C CMOS de 18 MP, un procesor Dual "DIGIC 4" si o viteza ISO extinsa la un maxim de 12,800, EOS 7D ofera fotografiere rapida si de calitate, la viteze de pana la 8 fps. Multumita noului firmware ce adauga o serie de algoritmi puternici pentru managementul memoriei, imprumutati de la varful de gama al seriei EOS-1, utilizatorii vor putea de acum sa se bucure de o flexibilitate mai mare la fotografierea continua, cu un buffer RAW maxim extins acum la un nou record de 25 de fisiere RAW sau 130 de JPEG-uri. Impreuna cu rezolutia camerei de 18MP si o procesare de imagine pe 14-biti, aceste performante for permite fotografilor sa captureze la momentele decisive imagini bogate in detalii.

Editare de imagine direct din camera

O noua gama de functii pentru editare vor permite fotografilor sa aiba un control mai bun asupra modului in care arata imaginea, permitand procesului de post-productie sa inceapa direct din camera. Fotografii pot de acum sa proceseze direct din camera fisierele RAW si pot corecta artefacte precum iluminarea periferica, distorsiuni sau aberatii cromatice. In plus, ajustari la balansul de alb, claritate si stilul de fotografier, precum si o serie de alti parametri, pot fi realizate imediat dupa fotografiere, rezultatele fiind salvate ca fisiere noi. De asemenea, fisierele JPEG pot fi imediat redimensionate, fara ajutorul unui PC sau Mac.

Fotografii pot de acum sa filtreze volume mari de imagini atunci cand se intorc de la o sedinta foto, folosind optiunea de evaluare a imaginii. Aceste date de evaluare sunt stocate in fiecare fisier, putand fi citite de o gama extinsa de aplicatii pentru editare foto, inclusiv Canon Digital Photo Professional, sau alte softuri din industrie precum Apple Aperture, Adobe Lightroom si Bridge.

Noul firmware pentru EOS 7D ofera versatilitate extinsa atat pentru filmare cat si pentru fotografiere. Noul control Auto ISO permite fotografilor sa limiteze viteza ISO maxima la orice valoare cuprinsa in gama 400-6,400. Oferind un control mai mare asupra expunerii, aceasta optiune va permite fotografilor sa personalizeze viteza ISO automata in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu preferintele lor personale.

Imbunatatirile aduse functiilor audio in modul de filmare ofera videografilor pasionati un control mai bun asupra sunetului atunci cand inregistreaza. Utilizatorii pot completa filmarea Full HD (1920x1080p) cu un sunet stereo digital pe 16-biti, inregistrat la 48KHz, in timp ce un nou control manula pentru nivelul audio permite utilizatorului sa aleaga dintr-o gama ce ofera 64 de nivele sonore. De asemenea, un filtru de vant reduce zgomotul produs de aer in jurul microfonului, oferind un sunet clar lipsit de interferente.

Urmariti-va calatoriile prin GPS

Noul firmware aduce printre altele si un suport pentru receptor-ul GPS Canon GP – cea mai performanta unitate GPS de la Canon – oferind utilizatorilor posibilitatea de a urmari pe harta locul unde au fost capturate imaginile. Modulul GP-E2 este atasat in siguranta de corpul camerei si conectat la aceasta printr-un cablu, ajutand fotograful ce foloseste EOS 7D sa marcheze fotografiile atat cu coordonate geografice(latitudine, longitudine si altitudine) precum si cu informatii despre directia din care a fost realizata captura. Toate aceste informatii sunt incluse in EXIF-ul imaginii . O functie GPS Logger urmareste deplasarea camerei, preluand informatii la anumite intervale regulate. Compatibilitatea acestui modul cu Google Maps precum si disponibilitatea gratuita a softului Map Utility de la Canon, permite utilizatorului sa urmareasca pe harta traseul urmat.

Firmware-ul v2 va fi disponibil incepand cu luna August 2012.

 

Firmware v2 pentru Canon EOS 7D– caracteristici noi:

• Viteza imbunatatita la fotografierea RAW in rafala (pana la 25 de imagini)

• Editarea imginilor RAW direct din camera

• Evaluarea imaginilor direct din camera

• Redimensionarea fisierelor JPEG direct din camera

• Setari Auto ISO maxime (ISO 400-6400)

• Ajustare manuala a nivelului de sunet pentru inregistrarea video

• Compatibilitate GPS

• Nume de fisier personalilzat

• Setari de fus orar

• Derularea mai rapida a imaginilor marite

 

Canon EOS 7D – optiuni cheie:

• Senzor APS-C CMOS de 18MP

• Viteza de pana la 8fps

• Gama ISO pana la 12800

• Approx. 100% Viewfinder

• 19 puncte de focalizare tip cross

• Sistem de masura iFCL

• Procesare Dual "DIGIC 4"

• Inregistrare video Full HD

• Ecran Clear View II LCD de 3"

• Corp din aliaj de magneziu

 

 

 

 

Cele mai citite