D-Link DIR-505 - router de priza

D-Link isi extinde gama de produse cu noul router versatil si extrem de util, D-Link DIR-505, care permite utilizatorilor mobili sa aiba acces la Internet si la datele digitale, indiferent de locatie. Acest nou dispozitiv poate fi folosit ca router, hotspot Wi-Fi, repetor sau access point. Ca si router, acest dispozitiv ce cantareste doar 130 grame, alaturi de un modem de orice fel, poate constitui un gateway clasic catre Internet. Designul sau este similar cu cel al unui adaptor de curent alternativ; nu exista cabluri de niciun fel, iar DIR-505 se conecteaza direct la priza din perete. Routerul de buzunar este perfect pentru oricine lucreaza in mod frecvent intr-o echipa dispusa in mai multe locatii, dar este ideal si pentru retelele fara cabluri din locuintele private.

Modulul Wi-Fi din noul router este compatibil cu standardele 802.11 b/g/n si transmite conform standardelor de securitate WPA/WPA2 si WEP. Cu Wi-Fi Protected Setup (WPS), dispozitive precum computerele, tabletele sau smartphone-urile pot fi conectate la DIR-505 prin intermediul unei conexiuni criptate prin simpla atingere a unui buton.

Fara a avea modem, acest access point de dimensiuni reduse genereaza o retea wireless pentru acces la retea cu viteze mari sau poate servi drept repetor pentru a genera extinderi ale retelelor fara fir cu rate mari de transfer de date si cu o arie de receptie mai mare.

D-Link-DIR-505

 

Modul hotspot este util in special atunci cind utilizatori multipli doresc sa foloseasca DIR-505 pentru a furniza access central la un hotspot public. Noul router de calatorie de la D-Link comunica direct cu hotspotul public, iar dispozitive de consumer pot fi conectate la acest echipament portabil, care le protejeaza pe acestea prin intermediul firewall-ului incorporat cu stateful packet inspection (SPI) si network access translation (NAT). O conexiune 10/100 conecteaza alte dispozitive cablate cu routerul, cum ar fi imprimanta de retea sau un switch, in scopul extinderii retelei.

 

Acces permanent la biblioteca de date media  

Elementul cel mai important al acestui tovaras de calatorie este portul sau USB. Furnizeaza suficienta energie pentru a alimenta dispozitive multiple, cum ar fi telefoane mobile, tablete sau boxe portabile. Ajuta si la conectarea dispozitivelor de stocare la router – cum ar fi flash drive-uri USB sau hard drive-uri portabile – disponibile in retea. Acesta este foarte convenabil mai ales pentru un smartphone sau o tablet cu Apple sau Android: Aplicatia D-Link SharePort Mobile permite utilizatorilor sa isi ruleze intreaga biblioteca media pe smartphone-ul Apple sau Android sau pe tableta, avand astfel acces nelimitat, 24 / 7, la muzica, filme, imagini, prezentari PowerPoint, fisiere Excel si PDF. Desigur, este valabil si invers: fotografiile pe care tocmai le-ati facut in vacanta pot fi rapid transmise catre dispozitivul de stocare USB din router, prin Internet.

In plus, DIR-505 suporta tehnologia actuala D-Link Quick Router Setup (QRS), cu ajutorul careia smartphone-urile Android si Apple sau tabletele pot fi utilizate pentru a configura routerul in mod simplu si rapid.

D-Link ofera gratuit aplicatia QRS Mobile corespunzatoare fiecarui producator ce detine librarii de app. Functia de acces web a dispozitivului inseamna ca poate fi de asemenea configurat utilizand orice browser prin wireless sau prin intermediul conexiunii 10/100 a retelei.

 

DIR-505 – Caracteristici principale

- Functioneaza ca si router, access point, repetor si hotspot Wii-Fi

- Suporta standardele IEEE 802.11b/g/n

- Media server DLNA incorporat

- Compact, design special, dimensiuni reduse

- Oricand gata pentru a fi utilizat, fara cabluri necesare

- Conexiune USB 2.0 pentru  unitati de stocare

- Portul USB poate fi utilizat si pentru alimentarea diverselor dispositive

- Acces nelimitat la date digitale data prin intermediul browser-ului si aplicatiei D-Link SharePort Mobile

- Firewall SPI si NAT pentru securitate sporita

- Quality of service (QoS) via Wi-Fi multimedia (WMM) pentru prioritizarea aplicatiilor  audio, video si voce.

 

Disponibilitate si preturi

Routerulde calatorie DIR-505este disponibil in Romania de la jumatatea lunii iunie si poate fi comandat la distribuitorii D-Link: Asesoft Distribution, ElkoTech Romania, Lasting System si SCOP Computers. Pretul recomandat de vanzare este 270 lei + TVA.

Cele mai citite