Iti dau reducere 1% la PC Garage

Kaspersky Security Scan verifica starea de securitate a sistemului

Kaspersky Lab anunta lansarea Kaspersky Security Scan, un nou utilitar, care verifica starea de securitate a sistemului. Acesta este ideal pentru utilizatorii care nu folosesc o solutie antivirus sau pentru cei care au indoieli cu privire la suita instalata pe PC si cauta o alta opinie. Utilitarul este foarte usor de instalat, functioneaza in paralel cu orice alta solutie de securitate si, daca identifica o problema, recomanda utilizatorului sa realizeze o scanare completa a sistemului cu una dintre suitele Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security sau Kaspersky PURE.

„PC-ul, fie desktop sau laptop, este principalul dispozitiv de comunicare pentru majoritatea utilizatorilor", spune Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „De asemenea, este ingrijorator faptul ca milioane de computere din intreaga lume folosesc protectie inferioara sau nu au o suita de securitate instalata. Kaspersky Security Scan reprezinta solutia ideala pentru astfel de sisteme, deoarece verifica nivelul de protectie, informeaza utilizatorul cu privire la malware-ul detectat si ajuta la identificarea suitei de securitate Kaspersky Lab potrivite", completeaza Grebennikov.

15% dintre utilizatorii de PC-uri cu sistem de operare Microsoft Windows din intreaga lume nu folosesc o solutie antivirus pentru a-si proteja datele personale, arata un studiu realizat de compania de cercetare Harris Interactive din martie 2012. In acelasi timp, 60% dintre utilizatori sunt ingrijorati cu privire la confidentialitatea informatiilor financiare, iar 80% dintre ei s-au confruntat cu o problema de securitate cel putin o data. Cu toate ca cererea de telefoane mobile inteligente si tablete este in continua crestere, PC-ul ramane principalul echipament multimedia pentru majoritatea consumatorilor, folosit frecvent pentru navigarea online, stocarea datelor personale si a datelor de lucru.

Kaspersky Security Scan este un utilitar de mici dimensiuni, optimizat pentru o instalare rapida, fara solicitari adresate utilizatorului sau necesitatea de a restarta computerul. Acesta functioneaza in paralel cu orice alta solutie de securitate si ofera o a doua opinie cu privire la starea sistemului. Kaspersky Security Scan realizeaza atat scanari rapide, precum si in profunzime, avertizeaza atunci cand exista vulnerabilitati in Microsoft Windows sau in alte programe instalate si recomanda actualizarea cat mai rapida a software-ului.

Imediat dupa scanare, utilizatorul primeste un raport complet cu amenintarile informatice identificate, grupate pe categorii. Apoi, acestuia ii este recomandata cea mai potrivita solutie de securitate Kaspersky Lab cu protectie in timp real, care va ajuta la „curatarea" sistemului si la mentinerea unui nivel ridicat de siguranta. Cu toate ca utilitarul Kaspersky Security Scan este capabil sa identifice majoritatea amenintarilor informatice populare, acesta nu este creat pentru a oferi protectie completa sistemului.

Conform unui studiu recent, 60% dintre utilizatorii din intreaga lume prefera sa foloseasca suite de securitate gratuite, desi, astfel de solutii nu ofera cel mai ridicat nivel de protectie. De exemplu, cea mai recenta evaluare independenta a solutiilor antivirus gratuite arata ca una dintre cele mai populare astfel de solutii a ratat complet un numar important de programe periculoase, in timpul unui test care imita situatiile intalnite in viata reala. Pentru utilizatorii de astfel de suite, Kaspersky Security Scan poate fi un instrument util in verificarea periodica a sistemului.

Kaspersky Security Scan este disponibil pentru download gratuit aici: http://www.kaspersky.ro/security-scan#tab1.

 

KasperskyLab logo

Cele mai citite