Toshiba lanseaza HDD-urile Enterprise, de 2.5inch, la 10.500rpm

Toshiba a anuntat astazi lansarea unei noi game de patru hard disk-uri enterprise de 2,5-inch si cu o viteza de rotatie 10.500 RPM. Printre noile drive-uri se numara si AL13SEB900, care ofera o capacitate de stocare de 900GB capacitate, cea mai mare din clasa sa. Distributia de volum a acestor dispozitive va incepe in luna august.

AL13SEB900 se remarca prin noul cap optimizat de inregistrare magnetica si prin noua structura a platanului magnetic, care ii confera disk-ului o densitate de 856Mbit/mm2 (552Gbpsi) si deci asigura o capacitate de 900 GB, clasa cea mai mare industrie. Rata de transfer intern este de 286 MB/s, o crestere de aproximativ 32% fata de generatia anterioara MBF2600RC, performanta atinsa datorita densitatii optimizate la scrierea datelor.

Familia AL13SEB900 este prima serie de HDD de la Toshiba care foloseste o plasare in doua etape a actuatorului, iar astfel pozitionarea capului de scriere este cu 30% mai precisa. Noua solutie asigura plasarea si citirea precisa, chiar si in cazul benzilor inguste de tracking, iar astfel intreaga operatiune de citire este imbunatatita si stabilizata.

Eficienta consumului de energie a AL13SEB900 este cu aproximativ 41% mai mare decat cea a predecesorului sau, MBF2600RC, fapt datorat necesarului mai mic de energie al controllerului IC si capacitatii superioare de stocare. Familia AL13SEB900 este, de asemenea compatibila standardul RoHS al Uniunii Europene Directiva RoHS si in acelasi timp din procesul de productie au fost eliminati halogenul si antimoniul.

Cererea de HDD-uri de 2,5-inch pentru aplicatii enterprise este in crestere, deoarece acestea au un volum si dimensiune globala mai mici si consuma mai putina energie decat unitatile de 3,5-inch, iar in acelasi timp ofera viteze mari la nivel de procesare si genereaza mai putina caldura.

Toshiba va raspunde cererii de aplicatii specifice mediului enterprise, cum ar fi servere si sisteme de stocare, prin dotarea portofoliuli HDD-urilor de 2,5-inch cu drive-urile de mare capacitate si operare la frecvente de la 10.500 RPM.

 

Toshiba-Enterprise-2.5inch-10500rpm

Cele mai citite