SAPPHIRE anunta HD 7970 6GB TOXIC EDITION

SAPPHIRE anunta modelul HD 7970 6GB TOXIC EDITION cu cea mai mare viteza de ceas din clasa sa si foarte probabil cea mai rapida placa single GPU din lume. Buffer-ul unic de 6GB este o premiera pentru o placa grafica destinata utilizatorului, iar editia TOXIC este potrivita atat pentru gaming-ul multi-screen, cat si pentru furnizarea memoriei necesare pentru aplicatiile profesionale, precum editarea video sau crearea de continut multimedia.

Performantele sunt de asemenea de top. Implicit, HD 7970 6GB editia TOXIC ruleaza la 1050 MHz, iar cu dynamic boost ajunge la 1100MHz, in timp ce frecventa memoriei este la 6000 MHz efectivi. Prin actionarea Lethal Boost Button, bestia se dezlantuie, oferind un boost de la 1100 MHz la 1200MHz, iar memoria la 6400 MHz efectivi. Profilul ventilatorului si limita PowerTune sunt setate pentru performanta. In plus, utilizatorii vor putea modifica frecventele placii utilizand SAPPHIRE TriXX, ce permite ajustarea parametrilor pentru performante maxime.

Aceste performante extraordinare sunt obtinute in mare parte datorita unui nou sistem de control dezvoltat de SAPPHIRE - Lethal Power Suite. Lethal Power Suite este alcatuit din mai multe caracteristici de design premium. Acestea includ un nou design cu 8 faze pentru GPU VDDC, cu cate o faza aditionala pentru VDDCI si MVDD.

Design-ul prezinta un Black Diamond Choke, pe ambele parti, precum si tehnologia DirectFET, toate acestea pe un PCB cu 12 straturi pentru a oferi stabilitate placii. ( Astfel se reduce temperatura, din jurul suprafetei de fazare, cu 40 grade Celsius, in comparatie cu PCB-ul de referinta.)

Sapphire-HD-7970-Toxic-Edition

Racirea unei placi cu astfel de performante necesita o solutie speciala – iar SAPPHIRE HD 7970 6GB editie TOXIC beneficiaza de aceasta – tehnologia Vapor-X de la SAPPHIRE. Cooler-ul Vapor-X de pe editia TOXIC are la baza o noua camera de vaporizare, special conceputa pentru acest model. Transferul de caldura se realizeaza prin intermediul a patru heatpipe-uri, iar caldura este disipata de catre doua ventilatoare, de 90mm, cu lamele de tip turbina si rulmenti anti-praf.

Cooler-ul Vapor-X face fata cu usurinta caldurii generate de placa Toxic HD 7970 chiar si cand aceasta ruleaza la peste 1200 MHz. Starea de calm a utilizatorului este asigurata de alta caracteristica - PCB Temperature LED : SAPPHIRE HD 7970 6GB TOXIC EDITION dispune de un LED incorporat, pentru ca utilizatorii sa monitorizeze temperatura PCB-ului.

SAPPHIRE HD 7970 6GB editie TOXIC este un produs in editie limitata, ce va putea fi comandat prin intermediu etailerilor si retailerior, incepand cu 17 iulie 2012.

 

Cele mai citite