AMD a lansat ATI FirePro V9800

AMD a adus un nou membru familiei ATI FirePro, pe numele lui ATI FirePro V9800. Aceasta este cea mai puternica placa grafica profesionala produsa de AMD, cu suport pentru 6 monitoare, folosind tehnoloiga ATI Eyefinity. Aceasta lansare din familia FirePro - care mai cuprinde ATI FirePro V8800, FirePro V7800, FirePro V5800, FirePro V4800 si FirePro V3800 - va completa oferta de creare de continut digital (DCC), design asistat de computer (CAD) si va oferi specialistilor optiuni avansate si performanta excelenta, la toate nivelurile de pret.

"Am testat-o si este, fara indoiala, foarte rapida" a declarat Dr. Johannes Friebe, Diractor de Vanzari la Schneider Digital. " O singura placa poate poate stoca toate datele grafice intr-un singur frame buffer si ne permite folosirea a 6 monitoare fara placi aditionale".

"Memoria atasata pe placa este critica pentru vizualizarile avansate, iar in acest domeniu FirePro V9800 exceleaza" a spus Yoni Koenig, cercetator sef la StudioGPU. "Software-ul MachStudio Pro foloseste aceasta memorie pentru a oferi rezultate 3D cinematice in timp real, asa cum cer creatorii.Cei 4Gb de memorie de pe placa si suportul nativ pentru 6 monitoare, prin tehnologia ATI Eyefinity, fac din ATI FIrePro V9800 si MachStudio Pro combinatia ideala pentru producerea unor efecte vizuale extraordinare, fara prea mare efort".

 

Caracteristici cheie la noua placa:  

  • ATI Eyefinity: suport pentru 6 monitoare si rezolutie maxima 5760 x 2160
  • Memorie 4GB GDDR5: cel mai mare buffer grafic disponibil la o placa profesionala AMD. Acest avantaj va fi folosit intens in industriile cu seturi mari de date video, cum ar fi medicina si animatia.
  • Performanta excelenta: ATI FirePro V9800 prezinta un avantaj de performanta fata de generatia precedenta FirePro, de 1.25 ori mai mare la prelucrarea stream si de 2.27 ori mai mare la procesarea in simpla si dubla precizie. ATI FirePro V9800 este optimizata pentru calcule stream, oferind suport complet pentru OpenCL, DirectCompute si DirectX 11 prin cele 1600 procesoare stream integrate.
  • 3D Stereo and Synchronization: ca si celelate placi din familia sa, ATI FirePro V9800 ofera suport pentru stereo 3D, prin interfata cu 3 pini de pe placa conectandu-se ochelari 3D, dar si monitoare si proiectoare 3D. Prin suportul pentru modulul de sincronizare ATI FirePro S400, se pot lega pana la 4 placi ATI FirePro V9800, oferind pana la 24 iesiri video dintr-un singur calculator.

 

Noua placa va fi prezentata la IBC Amsterdam, in standul AMD, intre 10 si 14 Septembrie si va avea un pret estimat de vanzare de 3.499$.

 

  ATI FirePro

Cele mai citite