ASRock Z77 Extreme4 review

 

Tehnologii

ASRock a integrat cateva tehnologii proprietar in placile sale, pentru a ajuta utilizatorul, in diverse situatii.

Incep cu tehnologia XFast 555, care este compusa din 3 diviziuni: XFast RAM, XFast LAN si XFast USB.

Prin tehnologia xFast RAM, se poate seta un RAMdisk (disk virtual in memoria PC), pentru a accelera sistemul. Acest aspect este de mare ajutor, in special daca nu aveti un SSD in PC, deoarece accelereaza transferurile de date care se fac, de obicei, pe hard disk.

XFast USB este o tehnologie de accelerare a transferului prin porturile USB 3.0. Producatorul ofera un utilitar pentru control. Prin acest soft putem configura porturile USB 3.0 sa functioneze in mod Turbo sau Normal, dupa preferinte. Veti vedea rezultatele in pagina de teste.

Tehnologia XFast LAN este un ajutor pentru gameri, fiind capabila sa micsoreze latenta in jocuri, prin prioritizarea pachetelor de date specifice.

Fiecare dintre aceste tehnologii poate obtine o performanta de 5 ori mai mare fata de situatia standard, fapt ce-i confera numele de XFast 555.

ASRock Dehumidifier protejeaza placa de baza impotriva avariilor provocate de umiditate. Tehnologia porneste automat sistemul pentru dezumidificare, dupa intrarea acestuia in starile S4/S5.

ASRock OMG (Online Management Guard) permite restrictionarea conexiunii Internet, dupa dorinta utilizatorului. Este orientata spre administratorii de sistem, care pot configura doar anumite intervale de timp in care sa functioneze Internetul, dar si parintilor care doresc controlul copiilor in ceea ce priveste navigarea online.

Internet Flash verifica online aparitia unei noi versiuni de BIOS si o poate descarca si instala, daca utilizatorul doreste. Avantajul este ca nu ai nevoie sa intri in sistemul de operare si nici sa instalezi alte aplicatii. Poti face update-ul fara a avea vreo unitate de stocare. Conditia este sa ai o conexiune care sa-ti ofere IP automat: DHCP sau PPPoE. Nu sunt suportate alte tipuri de setari.

No-K OC este recent introdusa de ASRock si foloseste celor care nu au procesoare din seria K (ex: 2500K, 3770K). Tehnologia ridica automat frecventa de lucru a procesorului.

Digi Power inseamna folosirea unui VRM digital, in locul celui analogic. ASRock a integrat o solutie cu 8+4 faze, pe aceasta placa.

 

« Prev
2/15 Next »

Cele mai citite