Iti dau reducere 1% la PC Garage

THQ a renuntat la Insane

THQ au intrerupt permanent munca pentru Insane si a returnat drepturile de autor directorului Guillermo del Toro. Acesta a lucrat pentru mai mult de un an la proiect, si mai avea in jur de vreo doi sau trei ani pana cand primul titlu avea sa fie terminat. Pana la urma un sandbox horror nu este ceea ce poate fi construit rapid.

THQ totusi a avut cateva probleme financiare destul de mari in ultimul timp, iar aceste dificultati i-a fortat sa renunte la doua proiecte originale foarte promitatoare, primul a fost Devil's Third si acum, Insane.

Despre Insane

THQ a desemnat pe cei de la Volition (creatorii seriei Saints Row) sa lucreze la Insane undeva prin august 2010. Titlul urma sa fie primul intr-o triogie cu acelasi nume. Totusi, Guillermo nu a renuntat odata ce a primit dreptul de angajare inapoi, iar acum conform zvonurilor, proiectul a fost inmnat unui studio canadian. Conform lui Guillermo, va mai dura in jur de doi ani pana cand titlul va fi terminat.

Itagaki (creatorul Devil's Third) a reusit sa gaseasca un partener pentru productie, desi nu are inca un publisher pentru a oferi fondurile necesare. Cu putin noroc, del Toro va gasi ceva similar.

THQ si problemele financiare

La sfarsitul anului 2010, THQ a inceput sa resimta scaderi drastice in vanzari. Datorita profitului scazut, compania a fost fortata sa renunte la multe proiecte care nu erau castiguri garantate. In 2011, publisherul a inchis o gramada de studiouri aflate sub tutela sa si a renuntat la cateva francize stabilite. Nimeni nu poate spune daca presupusa consolidare a functionat, dar pentru moment compania se afla intr-o relativa stabilitate. Inca pierde o multime de bani, dar pentru moment inca este aflata pe piata Nasdaq.

 

inSANE

Cele mai citite