Google nu mai promoveaza Google Plus in cautari

Rezultatele Google Plus nu vor mai fi prioritare intre rezultatele cautarilor in Google in detrimentul altor retele sociale, conform lui Amit Singhal de la Google care a spus ca gigantul cautarilor a gasit "un loc mai bun" pentru delicatesele emise de reteaua sociala.

Comentariile lui Singhal vin dupa ce Facebook, Twitter si MySpace s-au plans ca Google a ridicat pe nedrept continutul din Google Plus in rezultatele cautarilor prin intermediul functiei "Search Plus Your World", incalcand regulile. Reglementatorii europeni in domeniul concurentei investigheaza deja compania cu privire la presupusa incalcare a legii.

google romania

Intr-un interviu pentru The Telegraph, Singhal a spus referitor decizia de a renunta la promovarea rezultateor Google Plus, "Cred ca e un proces de invatare - chiar si pentru noi. Experimentam, invatam, imbunatatim - asta e ce face Google."

Facebook, Twitter si MySpace si-au unit fortele pentru a lansa un plugin pentru Firefox "Don't be evil" pentru a arata utilizatorilor cum ar aparea rezultatele daca paginile Google Plus nu ar avea prioritate.

La inceputul anului a existat o disputa puternica intre Twitter si Google. Acesta din urma a sugerat ca Twitter si-a pierdut dreptul de a se plange in momentul in care a decis sa nu reinoiasca contractul conform caruia Google afisa rezulate in timp real de pe Twitter ca parte a cautarilor.

Cele mai citite