Utilizatorii Facebook sunt mai degraba frumosi decat inteligenti

Un nou studiu realizat de Intel a aratat ca utilizatorii de Facebook sunt preocupati mai mult de a arata bine decat de inteligenta lor pe paginile de profil.

Potrivit cercetarii, 56% din cei 4374 de oameni din Marea Britanie chestionati au recunoscut ca sunt preocupati mai mult de aspectul lor fizic din fotografii, in timp ce cei din alte tari europene si din Orientul Mijlociu sunt mai mult preocupati de inteligenta.

facebook-logo

Cand au fost intrebati ce "minciuni sociale" folosesc de obicei pe profilele lor, 46% dintre femei si 20% dintre barbati au recunoscut ca posteaza doar fotografii magulitoare cu ei, in timp ce doar 19% dintre barnati si 12% dintre femei mint cu pentru a parea mai inteligenti.

Genevieve Bell, director la Intel Interaction and Experience Research a comentat: "Noile tehnologii au tendinta de a amplifica contradictiile din comportamentul nostru. Ne dorim atat sa cream o impresie buna colegilor nostri si si de asemenea sa ne plangem de supra-partajare. Este nevoie de timp pentru a gasi un echilibru."

De asemenea, studiul a aratat ca 89% dintre utilizatorii cred ca parintii ar trebui sa ii invete pe copii lor sa aiba un comportament online mai bun, iar 45% dintre femei si 34% dintre barbati recunosc ca mint pentru a ascunde nesiguranta lor.

Cele mai citite