Twitter modifica regulile

Twitter a modificat complet politica sa legata de soft-ul tert si va introduce o limita a numarului de utilizatori pe care soft-ul creat il poate avea.

Intr-o miscare conceputa pentru a mari incasarile, Twitter a preluat controlul prin modificarea regulilor ce legate de software-ul tert.

twitter-logo-bird w500 w500

Regulile au fost publicate pe blogul oficial Twitter. Michel Sippey, director produs a spus:

"In urmatoarele saptamani vom lansa versiunea 1.1 a Twitter API. Pentru a va ajuta la planificare, anuntam aceste schimbari acum, inainte ca noua versiune API sa fie disponibila. Schimbarile includ:

- Autentificare necesara in fiecare endpoint API
- O noua metodologie limitare rata pe endpoint
- Modificari la Regulamentul pentru programatori, in special pentru aplicatii care sunt clienti traditionali Twitter"

Asta inseamna ca utilizatorii care creaza aplicatii ce au la baza Twitter vor putea avea pana la 100.000 de utilizatori, in timp ce firmele software existente cu peste 100.000 de utilizatori vor avea posibilitatea sa-si dubleze abonamentele inainte ca modificarile sa fie puse in vigoare.

Creatorul Instapaper, Marco Arment crede ca modificarile vor avea un impact negativ asupra dezvoltatorilor: "Este extins la scara larga si va afecta mai multe servicii si aplicatii decat te astepti."

"Este probabil clauza care a cauzat disputa cu Linkedln si motivul pentru care directorul Flipboard Mike McCue a parasit Twitter."

Cele mai citite