Evolio lanseaza tableta Aria, mai rapida decat noul iPad

Evolio dezvaluie Aria: tableta Android super-performanta bazata pe un processor dual-core de 1,5 GHz, cu o memorie RAM de 1 GB si ecran IPS. Noua tableta de la Evolio este ultraplata, avand o grosime maxima de 9.9 mm, si foarte usoara, cu o greutate de numai 460 gr.

Aria este echipata – in premiera in Romania – cu cel mai performant procesor ARM disponibil, Amlogic 8726 MX, un procesor cu o performanta de peste 7500 DMIPS, fiind astfel mai rapid decat procesorul A5X de pe iPad 3. Amlogic 8726 MX este de tipul "System on Chip" (SoC), avand un CPU DUAL-CORE la 1,5 GHz si un GPU QUAD CORE Mali 400.

Din punct de vedere al memoriei, Aria dispune de 1 GB RAM, stocare tip Flash iNAND de 16 GB (memorie interna) si slot MicroSD care permite extinderea capacitatii de stocare pana la 32 GB.

Evolio-Aria

Ecranul IPS (In Pane Switching) dispune de un sistem diferit de aliniere a cristalelor lichide pentru a obtine o reproducere semnificativ mai precisa a culorilor si unghiuri de vizualizare excelente. Aria poate rula filme QFHD (Quad Full High Definition) la 3840 x 2160 px si dispune de un port infrarosu pentru telecomanda.

In plus, Aria are preinstalata aplicatia "Evobook", ce confera acces la sute de eBook-uri in limba romana din libraria virtuala Evolio.

Tableta Aria se va gasi in magazinele de specialitate incepand cu a doua saptamana a lunii septembrie 2012, la un pret recomandat de 999 RON.

Cele mai citite