Canon lanseaza EOS C100 si EOS C500

Canon mareste gama Cinema EOS System, odata cu lansarea modelelor EOS C100 si EOS C500, doua camere video profesionale, compacte si versatile, cu obiective interschimbabile, proiectate pentru cameramani independenti.

Kieran Magee, Professional Imaging Marketing Director, Canon Europe: "Este cea mai puternica linie video profesionala a noastra de pana acum. Fiecare dintre aceste produse noi au fost dezvoltate cu gandul la nevoile profesionistilor, permitandu-le utilizatorilor sa fie mai creativi ca niciodata. Cu EOS C500 si noile obiective cinema zoom, dar si cu noua EOS C100, extindem gama pentru a raspunde necesitatilor a chiar mai multor categorii de utilizatori, de la operatori independenti pana la profesionistii din cinematografie".

EOS C100

EOS C100

Pornind de la performantele de baza ale modelului foarte apreciat EOS C300, noua camera EOS C100 combina specificatiile tehnice impresionante cu o noua gama de functii automate, facandu-l ideal pentru profesionistii care filmeaza fara o intreaga echipa, sau cameramani care au folosit sistemul EOS, dar care inca n-au incercat Cinema EOS System.

Cu un senzor CMOS Super 35mm de 8,3MP cu filtru Bayer, EOS C100 combina calitatea exceptionala a imaginii cu un design cu aproximativ 15% redus fata de modelul C300. Sistemul de imagine foarte bun permite procesarea la nivel de sisteme cu trei chip-uri RGB, oferind culori exceptionale, Wide Dynamic Range si performante demonstrate in conditii de luminozitate scazuta, in timp ce suportul NLE extins o face perfecta pentru o gama larga de utilizatori sau de proiecte. Cu montura Canon EF, utilizatorii au acces imediat la peste 60 de lentile EF de top, dar si la libertatea de a experimenta cu noua gama de obiective EF Cinema Lens.

Canon-EOS-C100

Proiectata sa ofere calitate de top si portabilitate, specificatiile EOS C100 au fost gandite pentru a veni in intampinarea operatorilor de imagine independenti. Sistemul de imagine avansat utilizeaza codecul AVCHD, iar senzorul CMOS inregistreaza la rezolutie 1920x1080 (Full HD) pe carduri SD, la 24Mbps, cu colour sampling 4:2:0, pentru a oferi o imagine clara, de calitate profesionala, in culori vii. Fisierele video necomprimate pot fi transferate cu toate datele brute pe echipamente de inregistrat externe prin intermediul unui port HDMI.

EOS C100 este construit pentru a permite utilizatorilor performante exceptionale, imagini de inalta calitate pentru o gama larga de proiecte creative. Suportul pentru 24/25/30p si 50/60i cadre pe secunda ofera flexibilitate, iar gama ISO 320-20.000, ofera un control al expunerii mai mare si zgomot de imagine scazut in orice conditii de iluminare. O noua setare gamma pentru Wide Dynamic Range face posibila filmarea in situatii de contrast mare – se poate atinge o gama dinamica de pana la 800% fara a necesita post-productie. În plus, functia Canon Log Gamma permite capturarea de videoclipuri de inalta calitate cu o latitudine a expunerii si cu o gama dinamica larga, pentru a asigura ca imaginea este coerenta cu imaginile filmate cu alte camere Cinema EOS, in cazul unui montaj.

Utilizare simpla pentru operatori independenti

Pentru modul automat, EOS C100 integreaza o gama de functii noi ce vin in sprijinul cameramanilor independenti, precum cei ce se ocupa de documentare si de stiri. Un nou buton One Shot AF ofera posibilitatea de a verifica instantaneu focusul, in timp ce zona centrala este verificata automat inainte. Push Auto Iris evalueaza expunerea si face ajustarile necesare inainte de inregistrare, in timp ce noul Auto White Balance foloseste puterea procesorului de imagine DIGIC DV III pentru a detecta si echilibra informatiile legate de culori, lasandu-l pe operator sa se concentreze pe povestea din fata obiectivului.

O noua interfata grafica ii ajuta pe utilizatori sa ajusteze setarile standard ale camerei direct de pe ecranul LCD. Operatorii pot regla setarile Gamma, in timp ce camera afiseaza curbele de culoare comparativ, "inainte" si "dupa", iar setarile balansului de alb pot fi modificate cu ajutorul unui joystick, cu informatii grafice despre compensare aplicate in timp real. În plus, focusul automat, continuu, si ajustarea irisului vor fi adaugate in 2013, intr-un update de firmware ce va oferi performante sporite pe partea de focus si de viteza atunci cand vor fi folosite obiective Canon EF cu motor de focalizare STM (Stepper Motor).

EOS C100 ofera, de asemenea, flexibilitatea pe partea de stocare, oferind posibilitatea de a folosi doua carduri SD. Utilizatorii pot inregistra pe ambele carduri in acelasi timp, cu functia Double Slot Recording, sau pot folosi functia Relay Recording pentru a trece automat de pe un card pe celalalt, cand unul dintre el este plin. Posibilitatea de conversie de la calitate inalta la calitate standard direct din setarile camerei ofera cameramanilor posibilitatea de a converti continutul HD de pe un card in continut SD pe celalalt card, fiind ideal pentru cei care vor sa reduca marimea si rezolutia fisierelor inainte de a la transfera sau de a la incarca pe internet.

Design si audio la calitate profesionala

EOS C100 este construit pe acelasi concept modular pe care l-a facut popular modelul EOS C300. Proiectat pentru a oferi mobilitate si durabilitate, dispune de o constructie robusta si in acelasi timp usoara, ideala pentru folosirea intr-un numar mare de situatii. Cadrul din aliaj de magneziu ofera rigiditate si rezistenta in timp ce greutatea e tinuta la minimum, pentru ca utilizatorul sa se bucure atat de versatilitate, cat si de confort, chiar si de-a lungul unei intregi zile de lucru.

Un LCD mobil de 8,8cm de inalta calitate care este situat pe partea din spate a camerei ofera acces la o serie de functii setate pe butoanele din spatele lui. Un suport de mana ajustabil ofera ergonomie similara unui DSLR in timpul filmarilor, dar poate fi scos pentru filmarile in spatii inguste sau in cazul folosirii unei instalatii cu mai multe camere. Structurarea butoanelor a fost facuta in functie de sugestiile utilizatorilor, cu toate functiile de inregistrare marcate cu rosu pentru mai multa usurinta. Pana la 15 butoane pot fi configurate in functie de preferinte, oferind un grad mare de personalizare si lasand posibilitatea fiecarui utilizator de a-si seta camera in functie de propriile nevoi.

EOS C100 ofera, de asemenea, conectivitate si calitate audio optimizata, de nivel profesional, cu posibilitate de inregistrare in format Dolby Digital AC3 sau audio Linear PCM 16-bit la 48 kHz, semnal de inalta calitate necesar in cazul inregistrarilor profesionale, pentru difuzare. Un microfon stereo este inclus in manerul detasabil al camerei, alaturi de butoanele de control si porturi XLR pentru contectarea altor microfoane sau la alte echipamente. Camera dispune, de asemenea, de un port HDMI blocabil, pentru a asigura stabilitatea cablurilor in timpul filmarilor.

 

EOS C500

EOS C500

Alaturi de EOS C100, modelul C500 va fi expus la IBC 2012, fiind astfel, pentru prima oara, aduse in Europa. Este o camera digitala capabila de rezolutii 4K (4.096x2.160 pixeli), proiectata pentru filme si productii video digitale de inalta rezolutie, ce permite capturi RAW pe care le poate inregistra pe echipamente externe. Alaturi de obiectivele EF Cinema Lenses si cu montura EF cu Cinema Lock, devine mult mai simplu pentru operatori sa schimbe obiectivele chiar in timpul filmarii.
Pe langa inregistrarile 4K necomprimate, EOS C500 suporta semnal 4:4:4 pe 12-bit sau 10-bit RGB pentru rezolutii 2K (2.048x1080 pixeli) sau inregistrare Full HD, in culori vii si compatibilitate inalta cu procesarea de imagine precum chroma key. Camera poate inregistra cu framerate de pana la 120p in ambele moduri 2K si 4K, oferind flexibilitate creativa sporita pentru capturile de inalta viteza (slow-motion). Includerea Canon Log Gamma ofera calitate inalta si o latitudinea de expunere larga, necesare filmarilor de cinema profesional.

Canon-EOS-C500

Construita pe aceeasi platforma ca EOS C300, noua camera EOS C500 ofera o performanta foarte buna, mobilitate si extensibilitate deosebite. Disponibilitatea unei variante cu montura PL ofera posibilitatea de a atasa obiective standard din industria de cinema, in timp ce versiunea cu montura EF este primul model de camera Cinema EOS cu montura modificata pentru Cinema Lock. Camera a fost proiectata dupa analizarea feedback-ului primit de la utilizatori, motiv pentru care a fost dezvoltata montura EF cu Cinema Lock, pentru a simplifica schimbarea obiectivelor. In locul rotirii obiectivului, in cazul noii camere, cea care se roteste este montura, astfel incat operatiunea devine mult mai simpla atat in studio, cat si pe teren.

Obiective EF si EF Cinema Lenses – puterea de a crea

Ca parte a sistemului EOS, noile EOS C100 si EOS C500 sunt compatibile cu peste 60 de obiective EF si cu seria de lentile EF Cinema Lens, in completarea careia vin doua noi obiective compacte si usoare, cine-zoom, CN-E15.5-47mm T2.8 L S si CN-E30-105mm T2.8 L S, o lentila de tele cinema zoom, cu versiuni atat pentru montura EF, cat si pentru PL. Ambele ofera mobilitate si calitate pentru performante deosebite, fiind optiuni excelente pentru casele de productie independente sau profesionistii independenti. De asemenea, ambele sunt potrivite pentru filmari la rezolutii 4K, ceea ce le face ideale pentru Canon EOS C500 sau EOS-1D C pentru cinema.

Toate noile obiective ofera compatibilitate cu echivalentul standardului industriei Super 35mm, in timp ce constructia optica de varf le face ideale pentru orice situatii. Fiecare obiectiv este creat pe un corp compact si usor, cu distanta focala versatila, si sunt ideale pentru filmarea din mana, la care se adauga o serie de imbunatatiri de design, precum diametrul frontal, prindere standard si cursa de 300 de grade pentru ajustari precise ale focusului.

Mai mult, seria extrem de populara de obiective Canon EF pentru DSLR-uri ofera o libertate creativa practic nelimitata chiar si pentru bugete reduse. Gama EF-S cuprinde o selectie de obiective de zoom compacte si usoare, ce imbina imaginea de inalta calitate cu preturile avantajoase, in timp ce gama de obiective full-frame EF ofera calitate si flexibilitate deosebite, folosind tehnologie optica de varf si o intreaga serie de optiuni pentru distanta focala, de la 8mm la 800mm. De la lansarea sistemului EOS in 1987, peste 80 de milioane de obiective EF au fost produse, o dovada a calitatii fara concurenta a sistemului, a popularitatii si a capacitatii de a satisface nevoile oricarui tip de utilizator de aparatura foto si video.

Cele mai citite