iPhone 4 vs HTC Desire

Ceea ce putem face este sa comparam caracteristcicile celor doua telefoane si sa va lasam sa trageti singur concluzia...

 

Constructie si design

iPhone 4: cu o grosime de doar 9.3 mm, noul iPhone este cu 24% mai subtire decat iPhone 3GS, iar Apple sustine ca este "cel mai subtire smartphone de pe planeta". Este construit cu materiale precum otel inoxidabil sau sticla pentru rezistenta la zgarieturi.

HTC Desire: Un design simplu de ultima clasa, creat cu plastic cauciucat pentru a fi rezonabil de dur. Noul trackpad optic imbunatateste partea estetica, in timp ce butoanele tactile din partea de jos sunt mai bune decat cele ale lui Nexus One.

Procesor

iPhone 4: Procesorul Apple A4 sta ascuns in carcasa noului iPhone. Este acelasi pe care il gasim si la iPad si ofera operare super rapida si multi-tasking rapid.

HTC Desire: Procesorul din ce in ce mai cunoscut Qualcomm SnapDragon ofera lui Desire 1 GHz, ceea ce il face extrem de rapid.

Sistem de operare

iPhone 4: Recentul ios 4 aduce mai mult decat multi-tasking, abilitatea de a organiza aplicatiile in directoare, magazin iBooks si multe alte aplicatii. iOS 4.1 care a fost lansat de curand vine cu incarcare video hi-def prin Wi-Fi, imagini High Dynamic Range si Game Centre pentru jocuri multiplayer.

HTC Desire: Desire vine cu Android 2.1, dar va primi in curand actualizarea Froyo 2.2. Conform rapoartelor, acesta il va face cu 450% mai rapid, va permite stocarea aplicatiilor pe card micro SD si beneficiaza de suport Flash 10.1 in timpul navigarii web.

Multi-tasking

iPhone 4: Dublu click pe butonul de start pentru a vedea lista aplicatiilor utilizate recent si pentru a comuta intre ele. Aceasta inseamna ca puteti utiliza aplicatii pentru muzica (Spotify) sau sa primiti apeluri VoIP in timp ce utilizati alte programe.

HTC Desire: Platforma Android suporta multi-tasking ca un campion, lasandu-va sa comutati intre aplicatii care ruleaza. Carcateristica multi-tasking isi ia in primire si rolul asupra duratei de viata a bateriei, de asemenea.

 

htc desire iphone 4

Afisaj

iPhone 4: Apple il numeste 'Retina Display' - are 3.5 inch si o rezolutie de 960x640 pixeli, de 4 ori mai multi pixeli decat in cazul telefonului mobil iPhone 3GS. Cu 326px per inch si rata de contrast 800:1 este mai mult laudat decat OLED.

HTC Desire: Un ecram AMOLED de 3.7 inch care ofera detalii "pin sharp" si nu consuma prea multa energie. Fiind un OLED, este destul de greu sa cititi pe telefonul mobil ziua, in lumina.

Durata de viata a bateriei

iPhone 4: O baterie mare, cuplata eficient cu procesorul Apple A4 cu o durata de viata de 7 ore in convorbiri 3G, 6 ore de navigare 3G, 10 ore de navigare WiFi, 40 de ore de muzica si 300 de ore de standby.

HTC Desire: 400 minute de convorbiri GSM. HTC spune ca Desire are o durata de viata a bateriei de 390 de ore in standby.

Conectivitate

iPhone 4: Conectivitate Quad band hspda/hsupa, care ofera 7.2mbps descarcare, 5.8 upload. Un chip Wi-Fi 802.11n.

HTC Desire: Aproape identic: HTC sustine ca Desire ofera 7.2 Mbps download si 2 Mbps upload in 3G. Chipul WiFi este acelasi pe care il intalnim la iPhone 802.11 b/g.

Camera

iPhone 4: Camera a suferit o schimbare majora. De aceasta data avem o camera de 5 megapixeli in partea din spate, senzor de iluminare si flash LED si o camera VGA in partea din fata pentru caracteristica noua FaceTime care permite video conferinte. Realizeaza capturi video HD 720p la 30 fps.

HTC Desire: Telefonul Desire beneficiaza de o camera impresionata de 5 megapixeli cu flash LED. Capturile video nu sunt HD.

Spatiu de stocare

iPhone 4: Modelele de 16 si 32 GB disponibile.

HTC Desire: Vine cu o memorie initiala de 512 mb si un card MicroSD de 4GB care poate fi upgradat pana la 32 GB.

Cele mai citite