Lenovo are noi distribuitori pe piata romaneasca
- Scris de Bruno
- Published in Stiri Economie
Lenovo Romania, in baza rezultatelor bune obtinute in ultimele trimestre, reflectate prin cresterea cotei de piata si cresterea semnificativa a cererii pentru produsele companiei, a decis semnarea a doua noi acorduri de distributie cu Lasting System si Despec Romania, pentru segmentul IMM-uri.
Prin semnarea acestor parteneriate, Lenovo Romania are ca obiective largirea bazei de distributie si cresterea gradului de acoperire a intregului teritoriu. Pentru Lasting si Despec, parteneriatele inseamna extinderea portofoliului de vendori, cu un brand care trimestrul trecut si-a consolidat pozitia de numarul doi la nivel mondial si care vizeaza in perioada urmatoare locul 1 la nivel global pentru o perioada de timp indelungata.
LASTING System este unul din jucatorii importanti ai pietei nationale de distributie, cu un rol semnificativ in zona de vest a Romaniei si o prezenta influenta in Bulgaria si Republica Moldova. In urma experientei de peste 15 ani in distributia cu valoare adaugata, consultanta si implementare a solutiilor Business-Critical Computing, de comunicatii si securitatea datelor, LASTING Distributie are competentele necesare pentru a sustine obiectivul producatorului Lenovo de a deveni lider mondial. Prin acest parteneriat, grupul de distributie LASTING vizeaza dezvoltarea pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, precum si consolidarea expertizei in solutii complexe pentru afaceri, industrie si educatie.
Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul IT si o retea solida de parteneri, Despec Romania se pune in slujba servirii revanzatorilor printr-o strategie "Dealer Only" cu cea mai larga gama de produse IT, o buna logistica (Warehouse Management), cunostinte despre pietele locale si cu suport de marketing specific.
Decizia Lenovo Romania de a-si extinde reteaua de distribuitori are loc la scurt timp dupa ce Grupul Lenovo a anuntat rezultatele globale pentru primul trimestru al anului fiscal 2012-2013 (aprilie-iunie 2012), cu vanzari trimestriale globale de 8 miliarde USD, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, profitul net pentru acelasi trimestru a crescut cu 30 de procente fata de anul anterior, pana la 141 milioane USD, ceea ce demonstreaza capacitatea companiei de a mentine o crestere profitabila pe o piata dificila.
Aflata pe locul doi in clasamentul global al producatorilor de PC-uri, Lenovo a atins cea mai mare cota de piata mondiala din istoria sa, de 15%, ceea ce permite companiei sa obtina un avans semnificativ fata de competitorii sai. Pe o piata internationala in care livrarile totale de PC-uri au scazut cu aproape doua procente fata de anul anterior, livrarile de PC-uri Lenovo in primul trimestru al anului fiscal au crescut cu 24,4 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acesta este al 13-lea trimestru consecutiv in care cresterea Lenovo a depasit-o pe cea a industriei in ansamblu. Iar pentru al 11-lea trimestru consecutiv, Lenovo a crescut mai rapid decat oricare dintre primii patru producatori de PC-uri din clasamentul global.
Tot in primul trimestru fiscal, livrarile de PC-uri Lenovo in regiunea Europa/Orientul Mijlociu/Africa au crescut cu un impresionant 62.3% fata de anul anterior, de peste sase ori mai rapid decat rata de crestere a pietei in regiune, de 9,1 procente. Vanzarile consolidate au crescut cu 62 de procente fata de acelasi trimestru al anului anterior in primul trimestru fiscal, pana la 1.6 miliarde USD. Vanzarile Lenovo in aceasta regiune reprezinta 20% din vanzarile globale ale companiei. Integrarea cu succes a preluarii Medion de catre Lenovo, in Germania, a ajutat compania sa isi consolideze pozitia in Europa Occidentala.
Recent, Grupul Lenovo a anuntat un parteneriat global cu funizorul de solutii de stocare a datelor EMC Corporation. Acest parteneriat a dat startul unui program de dezvoltare a tehnologiilor server, pentru a sustine inovatia si a extinde capacitatile Lenovo in domeniul serverelor x86 de standard industrial. Lenovo si EMC au agreat infiintarea unei companii mixte de tip joint-venture, al carei actionar majoritar Lenovo, si care foloseste anumite active si resurse ale diviziei EMC Iomega, pentru a dezvolta si a vinde solutii de stocare in retea (Network Attached Storage - NAS) catre companii mici si mijlocii din intreaga lume.
DETALIERE IN FUNCŢIE DE PRODUSE
Computerele laptop produse de Lenovo au continuat sa aduca cea mai mare parte din vanzarile globale ale companiei, generand 54 de procente din veniturile totale ale Lenovo provenite din vanzari. Acestea au reprezentat la nivel global 4.3 miliarde USD, o crestere de 23% fata de anul anterior. Livrarile globale de computere laptop Lenovo in acest trimestru au crescut cu 27% fata de anul anterior, ceea ce a ajutat Lenovo sa isi extinda cota de piata cu 3,2 puncte procentuale si sa atinga un record pe piata laptopurilor, de 15,4 procente. La nivelul pietei, livrarile de laptopuri au ramas constante in ultimul an.
In primul trimestru al anului fiscal, Lenovo a anuntat disponibilitatea globala a noilor sale computere ultrabook, IdeaPad U310 si U410, prezentate in campania globala "Book of Do". Noile computere ultrabook ale Lenovo imbina cele mai bune caracteristici ale laptopurilor traditionale – putere de procesare, capacitate mare de stocare si redare audio profunda – cu estetica subtila si calitatile dezirabile ale tabletelor, precum pornirea rapida, revenirea instananee din modul stand-by si o autonomie a bateriei pe toata durata zilei de lucru.
Vanzarile consolidate ale PC-urilor desktop Lenovo au crescut cu 26% fata de anul anterior, pana la 2.5 miliarde USD, adica 32 de procente din vanzarile totale ale Lenovo. Livrarile globale de computere de birou Lenovo in primul trimestru al anului fiscal au crescut cu 21%, pe o piata globala care a scazut cu 4%. In consecinta, cota de piata a Lenovo a crescut cu trei puncte procentuale, pana la un nivel record de 14,4 procente.