Nokia lanseaza telefoanele Lumia 920 si Lumia 820

In timp ce Apple e ocupat sa trimita invitatii, Nokia a anuntat astazi doua telefoane noi: Lumia 920 (din imagine) si Lumia 820, primele doua telefoane din gama cu Windows 8.

920 este modelul de varf al companiei finlandeze si are o serie de caracteristici interesante, inclusiv tehnologia de imagine PureView, despre care compania spune ca este de cinci ori mai luminoasta decat a smartphone-urilor rivale, fara sa folosesti blitzul.

Lumia 920 are un ecran impresionanat high definition de 4.5 inch si beneficiaza de incarcarea fara fir.

Lumia 920

La fel ca la telefoanele Nokia anterioare, camera arata spectaculos. Un senzor urias de 41 megapixeli (la fel ca in cazul telefonului Nokia 808 Pure View) si optica Carl Zeiss inseamna ca daca nu ti-ai aruncat pana acum camera digitala, acum e momentul.

Alaturi de hard avem, bineinteles, noul sistem de operare Windows Phone 8. La prima vedere, nu este foaret diferit de WP7, dar exista cateva modificari.

Ecranul de start a fost extins si titlurile live pot fi redimensionate. De asemenea, caracteristicile precum harti si control voce au fost refacute.

Nokia 820 este o versiune mini a telefonului 920.

Compania finlandeza a intrat deja in cursa, desi au fost anuntate telefoane WP8 de la Samsung si HTC, acestea sunt primele vazute in carne si oase.

Atat Lumia 920 cat si Lumia 820 sunt doaua telefoane foarte promitatoare.

Cele mai citite