Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Electronic Arts a incercat sa cumpere Valve

In acest moment, Electronic Arts sufera din ce in ce mai mult. Valoarea actiunilor sale au scazut aproape 40% de la inceputul acestui an, si declinul continua. Desi pierderile sale nu sunt la fel de substantiale ca cele inregistrate de THQ, sunt totusi destul de masive.

Totusi, asta nu inseamna ca EA nu a intentionat sa faca investitii majore in ultimul timp. New York Times a raportat ca in ultimii cativa ani, EA a tot incercat sa cumpere Valve. Desigur, aceste intentii nu au fost niciodata fructificate, dar daca s-ar fi ajuns la negocieri, Valve ar fi fost estimat la un pret „peste 1 miliard de dolari", o suma care nu reprezinta nici pe departe valoarea reala a companiei.


Valve este o companie in totalitate privata, aflata in controlul lui Gabe Newell, care nu a oferit nici un fel de detalii legate de finantele sale. Totusi, unii analisti estimeaza ca Valve insasi valoreaza aproximativ 3 miliarde de dolari, iar co-fondatorul Newell are o valoare personala la aproximativ 1.5 miliarde de dolari.


In ciuda ofertei de 1 miliard, Newell a declaract ca Valve mai degraba se va „dezintegra" decat sa fie vanduta.

„Este mai posibil sa mergem in acea directie decat sa zicem ceva de genul ‚haide sa gasim o companie gigant care vrea sa profite pe sema noastra, si sa astepte vreo doi, trei ani pana cand ne va inchide contractele'" a declarat Gabe Newell.

Totusi, multi ar spune ca EA nu si-ar permite sa cumpere o companie de calibrul lui Valve, si cel mai probabil ar avea dreptate. In aceste situatii trebuie sa ne amintim ca EA a mai cumparat companii masive in trecut, inclusiv Popcap Games pentru 650 de milioane de dolari, plus inca 550 de milioane daca membrii companiei inregistrau un barem pre-stabilit de performanta.

 

Valve Logo

Cele mai citite

Error: No articles to display