Wii-U a primit o data oficiala de lansare

Noua generatie de console mai are putin si bate la usa. Microsoft sau Sony nu au intrat oficial in cursa, dar sursele ne-oficiale au fost pe cat se poate de active. Nintendo, pe de alta parte, a anuntat aproape toate detaliile posibile despre noua lor platforma.

 

Nintendo_Wii-U Nintendo_Wii_U

Cele doua console variante de Wii-U (cea neagra este Premium iar cea alba este regular)

 

In prezentari simultane online in Japonia, America de Nord si Europa, Nintendo a confirmat ca Wii-U va fi lansat aproape de Sarbatori (In US pe data de 18 Noiembrie, in Europa pe 30 Noiembrie si in Japonia pe 8 Decembrie). Consola va veni in doua versiuni, una cu o memorie interna de 8 GB la pretul de 299$, si versiunea Premium care va primi cateva aditii mici aditii si o memorie interna de 32 GB.


Compania a demonstrat cum consola, echipata doar cu un singur controller, va fi si entertainment center, si va permite jucatorilor sa vizualizeze clipuri video de pe Hulu, Netflix catre TV. Touchpad-ul va permite vizualizarea separata fata de televizor, inclusiv scoruri sau statistici pentru meciuri, un timeline pentru momentele cheie din film, si trailere sau preview-uri la diferite filme.

 

Nintendo_TVii

 

Reggie Fils-Aime, CEO-ul Nintendo America a tinut sa sublinieze ca jocul va fi lansat alaturi de o gama foarte variata de jocuri. Printre titlurile asteptate se afla Super Mario Brothers, un nou Metroid, dar si titluri mai „hardcore" precum Call of Duty: Black Ops 2, Darksiders 2 sau Bayonetta 2 (care va fi un titlu exclusiv Wii-U). El a declarat ca mai bine de 50 de titluri vor fi valabile de la lansare pana la sfarsitul lunii Martie 2013.

 

Specificatii

Wii-U va folosi o placa video interna AMD Radeon HD si un procesor IBM Power7, memorie interna Flash, Bluetooth, Wi-Fi, 4 sloturi USB si un controller Wii-U. Nu avem detalii exacte despre consola fiindca Nintendo au fost destul de retinuti in ceea ce priveste subiectul.

Ambele versiuni de Wii vor avea un singur „GamePad" care este intr-un fel o mini-consola insasi, cu touchscreen, motion-detection, camera si stilou special. Ecranul intern va putea suplimenta jocurile de pe TV sau va putea fi folosit drept display principal. Nintendo TVii va permite vizualizarea filmelor, canalelor sportive si programe TV direct in GamePad, independent de ceea ce se intampla pe TV. Acest seriviciu, din nefericire va fi valabil doar in State si in Canada la lansare, si va avea nevoie de conexiune broadband.

 

Ce inseamna Wii-U

Exista destui suporteri care au anuntat ca Hardware-ul din spatele platformelor Sony sau Microsoft va fi mult mai puternic, dar Wii-U aparent compenseaza prin o multime de functionalitati integrate, iar hardware-ul sau nu este nici pe departe ceva de ignorat. Integrarea jocurilor clasice Nintendo intr-o era moderna este in sfarsit posibil. Faptul ca Wii-U are compatibilitate cu perifericele si jocurile Wii este inca un avantaj masiv penru Nintendo, iar pretul relativ scazut al consolei ar putea sa ii asigure bonusul de care are nevoie sa ramana in top chiar si dupa ce competitia isi anunta produsele.

Dar Wii-U semnifica un pas in noua generatie de console, iar daca acesta va fi cel mai slab dintre cele trei optiuni, atunci cu siguranta trebuie sa vedem ce vor oferi Sony sau Microsoft, fiindca Wii-U este foarte puternic.

Cele mai citite

Error: No articles to display