Noul Canon EOS 6D - DSLR full-frame

Canon anunta lansarea celui mai nou DSLR, pentru fotografii cu adevarat entuziasti – EOS 6D. Cu dimensiuni si greutate similare cu cele ale lui EOS 60D, EOS 6D este cel mai usor DSLR din lume care dispune de un senzor CMOS full-frame, caracteristica ce il face ideal pentru calatorii, portrete sau peisaje. Modelul este perfect pentru cei ce doresc mai mult control asupra profunzimii de camp sau care doresc sa maximizeze impactul unei fotografii facute cu unul dintre obiectivele superangulare din gama EF.

EOS 6D combina un senzor de imagine full-frame puternic si o performanta superioara in conditii de luminozitate scazuta, intr-un design compact, robust si usor. Pentru prima data, un model EOS include conectivitate Wi-Fi si GPS, care le permite fotografilor sa captureze imagini spectaculoase in miscare, sa foloseasca informatiile de localizare si sa le transfere wireless catre un calculator, smartphone sau direct in cloud.

Imagini impresionante in orice conditii

Beneficiind de cei 25 de ani de inovatie EOS, noul EOS 6D dispune de un senzor CMOS full-frame de 20,2 megapixeli nou-proiectat, care permite fotografilor sa realizeze imprimari la dimensiuni de poster sau sa decupeze imaginile fara a face nici un compromis calitativ. Gama ISO nativa 100-25.600 (extensibila intre 50-102.400) ajuta la capturarea mai usoara ca oricand a unor imagini naturale, clare, chiar si intr-un spatiu intunecat.

Noul sistem de autofocalizare cu 11 puncte ofera cea mai buna performanta in lumina slaba a unui sistem de autofocus Canon de pana acum. Cu focalizare pana la EV-3, echivalentul luminii lunii, subiectul ramane focalizat chiar si in cele mai grele conditii de iluminare, ceea ce permite libertatea de a fotografia peisajelor sau portretelor, pe timp de noapte, cu zgomot de imagine minim.

Canon-EOS-6D

Includerea unui senzor full-frame ofera mai mult control asupra profunzimii de camp in portrete, permitand fotografilor sa scoata in evidenta mult mai usor subiectul, cu o distorsiune a fundalului eleganta. Cu EOS 6D, poate fi explorat intregul potential al obiectivelor EF grandangulare, alaturi de fiecare detaliu al unui peisaj, capturat cu o lentila cu distanta focala de la 8mm la 800mm. Procesorul puternic DIGIC5+ ofera o serie de moduri automate si functii creative, completand astfel controlul manual complet, pentru a oferi flexibilitate totala unui numar cat mai mare de utilizatori.

EOS 6D are suficiente functii avansate pentru a-i ajuta pe fotografi sa captureze peisaje si portrete la o calitate impresionanta. Modul HDR permite atat fotografierea luminilor puternice, cat si a celor mai slabe, in conditii de iluminare delicate, in timp ce functia Multiple Exposures permite combinarea a pana la noua expuneri diferite intr-o singura imagine direct din aparat, pentru un efect final mai dramatic. Modul silentios ofera o optiune mai subtila in cazul fotografierii unor portrete rapide sau al unui moment special cum ar fi

o nunta, iar nivela electronica cu o singura axa, afisata pe vizor sau pe ecranul LCD, asigura o compozitie echilibrata.

Construit pentru a partaja

Primul aparat din gama EOS dotat cu Wi-Fi, EOS 6D, permite fotografilor sa partajeze imaginile imediat ce s-a terminat sedinta foto. Acestea pot fi transferate wireless catre un mediu de stocare extern, incarcate pe Facebook sau YouTube, sau imprimate direct pe un echipament Canon cu conectivitate Wi-Fi. Alternativ, imaginile si clipurile video pot fi vizualizate pe televizoare HD cu functie DLNA, la o calitate deosebita, demna de un astfel de TV.  Prin conectarea wireless la un smartphone, camera poate fi controlata de la distanta, pot fi modificate setarile sau focusul, poate fi folosit declansatorul si chiar vizualizata imaginea.

Cu functia GPS integrata, imaginile stocheaza coordonatele geografice ale locului in care e facuta fotografia chiar in momentul declansarii. Cei ce calatoresc pot, de asemenea, sa creeze un jurnal complet folosind functia de inregistrare a rutei, pe care il pot salva prin intermediul programului inclus Map Utility.

Masurand doar 144,5 x 110,5 x 71,2 mm si cu o greutate de 770 de grame, EOS 6D este cel mai compact DSLR full-frame produs vreodata de Canon. EOS 6D are protectie impotriva prafului si a picaturilor, un corp cu componente de magneziu pentru robustete si o configuratie a butoanelor intuitiva, pentru control usor. Fotografii pot, de asemenea, sa vada cadrele in detaliu si in culori naturale pe ecranul imbunatatit Clear View LCD de dimensiuni mari, cu diagonala de 3 inci (7,7 cm), de inalta rezolutie, anti-reflexie, care perminte vizualizarea chiar si in lumina solara puternica sau din unghiuri extreme.

Un nou grip pentru baterie BG-E13 ofera mai mult timp de functionare pentru sesiunile prelungite si, in acelasi timp, usureaza fotografierea cu aparatul in pozitie atat orizontala, cat si verticala. Folosit cu baterii LP-E6, gripul permite dublarea numarului de cadre. Acesta poate fi folosit si cu baterii de tip AA pentru mai multa accesibilitate si flexibilitate.

 

EOS 6D – caracteristici principale

·         Senzor full-frame de 20,2 megapixeli

·         Corp usor si robust, rezistent la intemperii

·         ISO maxim 25.600 (expandabil pana la 102.400)

·         Autofocus cu 11 puncte, pana la -3EV

·         Jurnal GPS

·         Transfer Wi-Fi si telecomanda

·         Video Full-HD

Cele mai citite