Intel a anunta noi procesoare Atom la IFA 2010

Intel a anuntat la IFA 2010 o noua serie de procesoare, Intel Atom E600 SoC, conceputa special pentru aplicatii integrate cum ar fi sisteme de infotainment integrate in masini, dispozitive “smart grid” si telefoane media pe IP. Tehnologia System-on-a-Chip permite integrarea de capabilitati aditionale pe nucleu, facandu-l interconectabil, lucru ce ofera o flexibilitate crescuta. Datorita faptul ca noile procesoare sunt usor de integrat, furnizori printre care OKI Semiconductor, Realtek Semiconductor si STMicroelectronics vor oferi chipseturi interconectate, iar alte companii precum Dialog Semiconductor si ROHM Co. vor oferi produse din siliciu ce pot fi integrate in sistem.

S-au mai facut precizari legate de un viitor procesor Atom configurabil, cu nume de cod "Stellarton". Noul chip va fi compus dintr-un procesor Atom E600 si un dispozitiv FPGA Altera, fapt care ofera o libertate in plus pentru utilizatorii ce doresc sa incorporeze sisteme I/O proprietare si permite dezvoltatorilor sa diferentieze astfel design-ul, sistemul oferind posibilitatea de a face modificari rapide, in functie de necesitati.

Tehnologia SoC include suport 3D, capacitati de codare H.264 high definition pentru modelele care folosesc functia "sync-and-go" intre echipamentele electrocasnice conectate la retea si dispozitivele portabile. Tehnologia SoC este prevazuta cu capabilitati de gestionare a consumului, oferind posibilitatea de a inchide parti ale chip-ului in momentul in care acestea sunt inactive. Un kit de dezvoltare software si instrumente cunoscute pentru integrarea aplicatiilor vor fi disponibile, ele putand fi folosite de integratori pentru a micsora timpul de dezvoltare.

ADB, Samsung, Sagemcom si Technicolor planuiesc sa produca sisteme set-top box bazate pe tehnologia SoC.  

 

Intel

Cele mai citite