Iti dau reducere 1% la PC Garage

Un developer pentru Borderlands 2 a copiat munca altui artist

Artistul englez Olly Moss a zis ca este dezamagit, nu suparat pe Gearbox pentru ca au folosit desenele sale fara autorizatie in Borderlands 2.

Borderlands 2 a fost lansat acum vreo cateva zile, si a devenit hit aproape instant. Printre persoanele care nu au fost prea entuziasmate de joc se numara si Olly Moss, un artist din UK care a lucrat la mai multe proiecte inclusiv Resistance 3 si Dark Knight Rises. In urma unui fan mai atent ce a relevat similaritatea pe Twitter, respectiv imaginea din pachetul retail de la Borderlands 2 care foloseste unul din desenele sale, fara permisie.

Comparand cele doua imagini, putem gasi cateva asemanari stilistice, desi cea mai semnificativa similaritate este o creasta din fundal care a fost clar copiata din original. Moss a zis pe Twitter ca este dezamagit de situatie, nu datorita furtului dar pentru ca este un mare fan Gearbox si ar fi fost „sarit la oportunitatea sa lucreze cu ei".

Dincolo de dezamagire, Moss a declarat ca nu este interesat de vreo actiune in instanta. „Actiune legala? Calmati-va. Nu este o mare problema. Doar niste desene introduse. Totusi, as fi facut-o personal daca mi-ar fi zis ceva. Ador munca lor" a adaugat intr-un acesta mai tarziu intr-un tweet.

Totusi, Gearbox nu a fost indiferent la aceasta situatie. Co-fondatorul companiei Randy Pitchford l-a contactat pe Moss imediat cum a aflat de situatie si a promis ca vor exista consecinte. „Verifica-ti mailul. Ar trebui sa lucram impreuna si sa o facem corect si legal" a scris Pitchford. „Esti foarte bun. Inspiratia este o parte din arta si tu ne-ai inspirat pe noi. Dar copiatul nu a fost tare, deci... consecinte".

 

  Borderlands 2-Copied Illustration

Cele mai citite