Orange Romania se pregateste pentru implementarea 4G

In urma finalizarii licitatiei de spectru organizata de ANCOM, Orange Romania a castigat dreptul de a utiliza 60 MHz blocuri-pereche in frecventele 800MHz, 900MHz, 1800 MHz si 2600 MHz. Astfel isi continua planurile de sustinere si dezvoltare a retelei, in vederea promovarii celor mai bune servicii de pe piata.

Pentru obtinerea acestor licente, Orange va plati 227 milioane de euro. De asemenea, va investi suplimentar pentru eliberarea de spectru, in frecventa 900MHz, o suma estimata la 100 milioane de euro, pe parcursul urmatorilor 2 ani. Acestor investitii de 327 milioane de euro, li se vor adauga investitiile de implementare a serviciilor 4G. Toate acestea confirma angajamentul pe termen lung in Romania, precum si o importanta contributie la dezvoltarea mediului economic.

Frecventele de spectru obtinute in 800MHz, 1800 MHz si 2600 MHz vor permite companiei sa implementeze servicii 4G, sustinand astfel cresterea si viteza serviciilor de date oferite. Orange va lansa serviciul de date 4G pana la finalul anului 2012, dupa primirea acordului din partea autoritatilor, iar incepand cu aprilie 2014 va putea oferi servicii 4G la cele mai bune performante ale sale.

Orange apreciaza calitatea organizarii si profesionalismul dovedit de ANCOM pe toata durata procesului de licitatie, desfasurat in conformitate cu prevederile din caietul de sarcini.

„Este un moment important atat pentru piata de telecom, cat si pentru Orange Romania, deoarece rezultatele licitatiei pun bazele evolutiei pietei pentru urmatorii 16 ani. Cu aceasta investitie semnificativa, Orange reconfirma promisiunea de a ii insoti pe clienti in era digitala si de a le oferi cea mai buna experienta in utilizarea serviciilor noastre. Privim cu incredere spre viitor pentru le oferi romanilor in urmatoarele luni si in urmatorii ani, viteze mobile mai rapide datorita acestei noi experiente 4G." a declarat Jean - François Fallacher, CEO Orange Romania.

 

Orange-logo

Cele mai citite