Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Intel a anuntat castigatorii Business Challenge Europe 2012

Intel a anuntat castigatorii Intel Business Challenge Europe 2012, o competitie ce premiaza cele mai bune planuri de business din domeniul tehnologiei, ajutand astfel la identificarea si sprijinirea celor mai buni studenti si absolventi cu spirit antreprenorial. Impreuna cu European Forum for New Ideas (EFNI), care aduce laolalta politicieni, academicieni si oameni de afaceri pentru a discuta viitorul Europei, Intel Business Challenge Europe are ca scop modelarea viitoarei generatii de antreprenori si sprijinirea inovatiei prin identificarea si ajutarea tinerilor sa isi transforme ideile in planuri de afaceri.

Echipele castigatoare au impartit cei 50 000 de dolari oferiti de Intel. Premiile au fost acordate de Jerzy Buzek, fost Presedinte al Parlamentului European, si de Christian Morales, Vicepresedinte si General Manager pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Intel Corporation. Echipele castigatoare vor reprezenta Europa la competitia internationala Intel Global Challenge 2012, care va avea loc la Universitatea Berkeley din California in noiembrie. Echipele au fost alese de un juriu format din oameni de afaceri, academicieni, experti din industie, aceastea trebuind sa prezinte juriului o solutie tehnologica dezvoltata de ei, capabila sa devina un business de succes.

Premiul intai, in valoare de 25 000 de dolari, a fost acordat echipei Biosyntia din Danemarca. Proiectul echipei ajuta companiile producatoare de produse chimice sa faca trecerea spre folosirea de metode biochimice, reducand in acelasi timp costurile si emisiile de carbon.

Echipa din Bulgaria, Imagga, a castigat premiul doi, in valoare de 15 000 de dolari, pentru dezvoltarea unei serii de produse care realizeaza in mod automat procesarea de imagini in cloud. Al treilea premiu, in valoare de 5 000 de dolari, a fost castigat de echipa din Suedia, Black Silicon Solar, pentru dezvoltarea unui sistem care produce tehnologii nano dedicate celulelor solare. Aceasta solutie ar putea face ca industria energiei solare sa concureze in urmatorii ani cu cea a combustibililor fosili. Echipa SmartSwitch din Franta a primit premiul "Investor" pentru dezvoltarea unui switch wireless alimentat doar de caldura corpului uman.

"Inovatia este piatra fundamentala a secolului 21, asadar este crucial sa gasim modalitati de a impulsiona spiritul antreprenorial. Aflat la a saptea editie, Intel Business Challenge Europe demonstreaza ca daca lucram cu ONG-urile, cu mediile universitare si cu guvernele locale le putem permite tinerilor sa devina viitorii creatori de job-uri", a declarat Christian Morales, Vicepresedinte si General Manager pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Intel Corporation.

Echipele castigatoare au fost alese din 4 000 de aplicatii si au participat la peste 20 de competitii afiliate. Cele 24 de echipe din finala au trecut peste mai multe runde, care le-au adus in competitia de la Sopot. Toate echipele participante au primit ajutor si sfaturi pentru a-si defini ideile, crea planuri viabile de business si perfectiona prezentarile pentru a atrage finantare.

Intel Business Challenge Europe a fost organizat in cooperare cu Junior-Achievement-Young Enterprise si Investin. Castigatorii din acest an vor concura impotriva celor din Statele Unite si regiunea Asia Pacific in cadrul competitiei internationale Intel Global Challenge de la Universitatea Berkeley din California, situata in Silicon Valley. Pe langa premiile in bani si locul in competitia internationala, concurentii vor avea ocazia sa se intalneasca cu investitori importanti din Silicon Valley.

 

Echipa-castigatoare-Biosyntia-Danemarca

Cele mai citite

Error: No articles to display