Toshiba lanseaza noi echipamente hibrid de stocare

Toshiba anunta lansarea a doua noi echipamente hibride de stocare, de 2.5-inch, care ofera viteze de citire si performante de scriere superioare, pentru laptop-uri si sisteme desktop. Noile echipamente, care integreaza hard disk-uri de mare capacitate si memorii flash NAND intr-o singura unitate, vor fi disponibile in doua variante: 1TB si 750 GB.

Noile echipamente : 1TB - MQ01ABD100H si 750GB - MQ01ABD075H, folosesc hard disk-urile pentru a oferi un spatiu de stocare mare, iar memoria flash NAND de 8GB drept cache pentru a sustine transferul de date la viteze mari. Drept rezultat, timpul de citire si scriere este aproximativ de trei ori mai rapid, comparativ cu hard disk-urile Toshiba de capacitate echivalenta. In cazul sistemelor desktop, noile echipamente de stocare hibride reduc timpul dedicat pornirii aplicatiilor cu pana la 40%. Cu o dimensiune de 2.5-inch si spatiu de stocare mare, acestea se pozitioneaza drept o alternativa performanta pentru sisteme desktop sau laptop-uri.

Pentru fiecare operatiune, datele sunt alocate unuia dintre cele trei nivele de memorie ale echipamentului de stocare hibrid: memoria DRAM de tip buffer, cea flash NAND sau discul magnetic. Acest proces este imbunatatit de un algoritm care memoreaza in mod dinamic pattern-urile de acces la date ale utilizatorului si inmagazineaza informatiile conform nivelului potrivit. Vitezele de acces mari se obtin prin stocarea datelor care sunt accesate in mod frecvent pe memoria flash NAND.

Sistemele desktop de astazi trebuie sa faca fata unor cereri tot mai ridicate in termeni de spatiu de stocare: videoclipuri HD multiple, diferite surse de date si o performanta de scriere/citire care sa raspunda in mod corespunzator unui procesor si unei placi grafice rapide. Prin intermediul memoriei flash NAND realizata cu cea mai noua tehnologie de procesare, cu ajutorul tehnicii ultra-moderne de miniaturizare si a hard disk-urilor de capacitate si viteza mare, Toshiba ofera consumatorilor si companiilor un echipament de stocare hibrid cu spatiu de inmagazinare superior, specific unui hard disk si cu viteza de acces la date precum cea a unui SSD.

 

Toshiba-MQ01ABD100H

 

Cele mai citite