Sony lanseaza noua camera foto compacta NEX-5R

Sony lanseaza noua camera foto compacta NEX-5R, ce imbina foarte bine performanta, stilul si portabilitatea. Combinand calitatea imaginii datorita senzoruluimare cu libertatea de a schimba obiectivul, camera mirrorless hibrida ofera toate beneficiile unui aparat DSLR la o greutate mult mai scazuta. Mai avansata decat o camera compacta, este perfecta ca o a doua optiune pentru entuziastii care nu vor sa renunte la calitatea imaginii sau functiile de control atunci cand vor sa renunte la greutatea unui DSLR.

Cu o rezolutie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul de imagine de marimea unuia pentru DSLR asigura fotografii bogate in detalii si clipuri video Full HD clare. Procesorul de imagine BIONZ permite realizarea unor imagini cu zgomot de imagine redus, chiar si in conditii de iluminare scazuta la o sensibilitate ISO de pana la 25.600.

O premiera pentru camerele cu obiective interschimbabile de la Sony o reprezinta combinarea autofocus-ului hibrid rapid cu functiile de detectie a distantei si contrastului pentru a raspunde cerintelor oricaror conditii de fotografiere. "Phase-detection" detecteaza rapid distanta la care se afla subiectul, iar "contrast-detection" se activeaza pentru a obtine o focalizare extrem de precisa. In modul "Speed Priority Continuous", NEX-5R comuta automat pe autofocus cu "phase-detection". Focalizarea similara cu cea a DSLR-urilor se observa in momentul in care utilizatorul foloseste aparatul pentru subiecti in miscare, fotografiind cu pana la 10 cadre pe secunda.

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe urmatoarele obiective: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei functii si pe alte obiective.

O alta caracteristica a noii camere NEX-5R este LCD-ul cu touch intuitiv, cu ajutorul caruia incadrarea, ajustarea, fotografierea si vizualizarea imaginilor este foarte facila. la acestea se adauga functiile „control dial" si butonul „Fn", pentru fotografii obisnuiti cu flexibilitatea unei camere DSLR. Noua functie de declansare prin atingere face fotografierea si mai usoara pentru a surprinde momentul perfect.

Sony-NEX-5R

Touchscreen-ul clar si luminos se poate roti la 180 de grade pentru realizarea facila a autoportretelor. Utilizatorii vor aprecia si functia de calibrare aflata pe ecranul digital care ii va ajuta la fotografia de peisaj.

Inregistrarea Full HD este imbunatatita cu noua functie "Auto Slow Shutter" care ofera mai multa luminozitate clipurilor realizate in conditii de iluminare scazuta. Camera detecteaza automat incaperile intunecate si conditiile de filmare pe timp de noapte si scade automat viteza de declansare pentru a oferi imagini mai luminoase.

NEX-5R este prima camera digitala α, cu obiective interschimbabile, de la Sony, cu conectivitate Wi-Fi pentru distribuirea, stocarea si vizualizarea imaginilor.

Ca alternativa, imaginile pot fi transferate direct pe PC-ul conectat, caz in care procesul de back-up este mult simplificat, fara a mai fi necesara utilizarea unui card sau a cablurilor de conectare. Fotografiile stocate pe NEX-5R pot fi, de asemenea, vizualizate direct pe televizoarele cu DLNA, fara a mai fi nevoie de cablu HDMI sau prin WAP sau router pentru trimiterea pozelor de pe camera direct pe televizoarele cu Wi-Fi Direct.

Noile accesorii includ husa de tip slim LCS-SL10 care este ideala pentru pastrarea obiectivelor si a altor accesorii si folia de protectie PCK-LM13 pentru ecranul LCD. Pentru a vizualiza intreaga gama de obiective si accesorii, vizitati: www.sony.ro.

Noua camera NEX-5R de la Sony este disponibila de la mijlocul lunii octombrie 2012.

 

Prev
1/2 Next »

Cele mai citite