Skype vine gratis pe telefoanele Nokia

Nokia ofera Skype gratis pt telefoanele sale bazate pe Symbian. Softul il puteti descarca de pe Ovi, magazinul online al producatorului de telefoane mobile. 

Nokia ofera VOIP prin intermediul aplicatiei gratuite Skype. Peste 200 milioane de telefoane Nokia vor fi de acum capabile sa descarce Skype si sa efectueze convorbiri ieftine oriunde in lume nefiind nevoie de computer. Skype pt Symbian va permite convorbiri prin conexiuni Wi-Fi sau 3G, cu mentiunea ca folosirea conexiunii 3G va depinde si de providerul dvs de telefonie. Astfel veti putea initia convorbiri gratuite Skype – Skype sau veti putea suna spre numerele obisnuite, dar la un cost foarte mic.

Telefoanele Nokia N97, N97 mini, X6, 5800, precum si cele de business E72si E90 sint incluse pe lista terminalelor bazate pe Symbian care suporta noua aplicatie Skype. O aplicatie Skype similara pt terminalele Sony Ericsson (Vivaz, Vivaz Pro) este asteptata spre sfarsitul anului.

Doar cu o spatamana in urma Skype a declarat ca va retrage aplicatia de pe platforma Windows Mobile, reclamand inconsistenta acesteia. Dar Skype a initiat un parteneriat cu Verizon, pt a aduce aplicatia sa pe terminalele Blackberry si pe unele telefoane Android, folosind oferte cu pret fix pt abonamentele de date si nu solutia cu minute contractuale.

Cu Symbian, Black berry si Android de partea sa, Skype mai trebuie doar ca aplicatia sa sa efectueze apeluri prin conexiunile 3G ale altei mari platforme mobile, respectiv iPhone.

Skype pt iPhone poate face chat in mod text prin 3G, insa convorbirile sint rezervate doar conexiunilor Wi-Fi, fara macar sa aiba optiunea ca minutele folosite sa fie utlizate din cele contractuale.

 

Articol tradus din Cebit 6.03.2010. Autor: Daniel Ionescu

 

 

 

Cele mai citite