SAPPHIRE Pure Platinum A85XT - o noua placa pentru AMD Trinity

SAPPHIRE a anuntat o noua placa de baza, dezvoltata pentru a sustine familia de APU-uri Trinity de la AMD. SAPPHIRE Pure Platinum A85XT este o placa, in format ATX, ce ofera suport pentru noua generatie de procesoare APU A10/A8/A6/A4 seria Trinity cu socket FM2. Include implementare completa pentru caracteristicile chipset-ului A85X, inclusiv USB 3.0, SATA 6G, expansiune PCI-Express si suport extins I/O.

"Suntem foarte entuziasmati de lansarea platformei Trinity si de noua arhitectura pe care o prezinta," a spus Adrian Thompson, SAPPHIRE VP de Marketing. "In curand vom adauga un nou produs la gama noastra Edge mini-PC, pentru a beneficia de recentele nivele de performanta pe care le ofera Trinity."

Familia de APU-uri Trinity de la AMD poate suporta pana la patru display-uri de inalta rezolutie, DirectX11, folosind grafica integrata Southern Islands. Configuratia de iesiri a panoului din spatele placii este DisplayPort, Dual Link DVI-D, HDMI si VGA. Vizualizarea in Triple view este asigurata de porturile VGA, DVI si HDMI sau DisplayPort.

Placa de baza SAPPHIRE Pure Platinum A85XT dispune de sapte porturi SATA III 6Gb/s, ce ofera suport AHCI si RAID, inclusiv o conexiune eSATA. Placa beneficiaza de patru socket-uri de memorie dual channel, ce pot suporta pana la 32GB de memorie DDR3. Pe placa se regasesc patru porturi USB 3.0 (doua in spate si doua pe header-ul sustinut de panoul frontal) precum si 8 porturi USB 2.0 (4 pe panoul din spate). Conectivitatea este asigurata de un port Gigabit Ethernet LAN si de Bluetooth-ul integrat. Panoul din spate ofera iesire optica SPDIF si configuratia standard I/O pentru 8-channel HD 7.1 Audio.

SAPPHIRE-A85XT-Pure-Platinum

Pe placa sunt prezente doua sloturi PCI-Express Gen 2.0 X16, ce suporta AMD CrossFire sau AMD Dual Graphics impreuna cu APU-ul. In plus placa este echipata cu un slot PCI-Express 2.0 x4, doua sloturi PCI-Express 2.0 x1, doua sloturi PCI si un conector Mini PCI-E x1 (sau mSATA).

Mai multe caracteristici usor de utilizat au fost fost incorporate in SAPPHIRE Pure Platinum A85XT, precum debug display in sapte trepte si un buton reset pentru BIOS, cat si butoane de start si restart sistem. Sunt utile mai ales entuziastilor, interesati de tuning-ul de performanta sau overclocking. Eficienta unui Dual BIOS permite utilizatorului sa efectueze actualizari si experimentari. Aceasta placa dispune de SAPPHIRE QBIOS, o interfata UEFI BIOS usor de utilizat, cu o multime de functii overclocking si include S_BIOS, ce ii permit utilizatorului sa actualizeze si sa salveze setarile BIOS chiar din BIOS.

Calitatea de fabricare a placii SAPPHIRE Pure Platinum A85XT este excelenta. Dispune de PCB negru multistrat si utilizeaza conectori, placati cu aur de inalta calitate, pentru USB 3.0 si pentru LAN. Sunt incorporate multe dintre caracteristicile high end asociate cu brand-ul SAPPHIRE, spre exemplu amplasarea condensatorilor solizi pe toata suprafata placii. In circuitul de reglare voltaj PWM, atat pentru APU, cat si pentru modulele de memorie, sunt integrate bobinele SAPPHIRE Diamond Black si coolere, ce au fost instalate pe placile grafice de high end SAPPHIRE. Solutia de racire pentru chipset este pasiva, iar coolerele low profile de pe zona PWM ofera utilizatorilor numeroase optiuni pentru racirea APU, fara a exista riscul de obstructie.

Uneltele de monitorizare hardware si software-ul proprietar TriXX, permit utilizatorilor sa vizualizeze si sa regleze un set de parametrii de sistem, in timp ce optimizeaza performantele APU.

Cele mai citite