TrendNet aduce noi tehnologii pe piata

TrendNet, impreuna cu distribuitorul Micro Components, a organizat o conferinta de presa in care ne-a vorbit despre produsele actuale, dar a prezentat si viitoarele echipamente, impreuna cu avantajele pe care acestea le vor aduce in piata.

Portofolul TrendNet include produse din mai multe game, printre care cele mai importante sunt router-ele si adaptoarele wireless, camerele IP de supraveghere si router-ele media. Fiecare noua serie de produse introduce tehnologii noi, care vor ajuta utilizatorii sa obtina o experienta excelenta, simultan cu usurinta in configurare si folosire.

Spectrul radio folosit intens pana acum era cel in 2.4GHz. De la un timp s-a trecut la frecventele spectrului de 5GHz, obtinand avantaje sesizabile in viteza. Aici exista routere dual-band, care ofera ambele frecvente, impreuna cu viteze de pana la 450Mbps. Mentionez aici noul router N150 - TEW-712BR, care este disponibil din octombrie.

Trendnet-TEW-712BR

Dintre produsele viitoare, incep cu routerele bazate pe tehnologia 802.11ac, care ofera viteze noi in spectrul radio, ajungand pana la 6.9Gbps. Nu va mirati! Odata cu avansul tehnologiei, vom scapa de fibre si cabluri, beneficiind de cel putin aceeasi viteza pe care o aveam prin mediile fizice.

In prima instanta, vor aparea routere capabile de 1300Mbps la 5GHz si 450Mbps la 2.4GHz - TEW-812DRU. Acestea vor face parte din seria AC1750 dualband. Pentru cei cu buget mai redus, TrendNet va oferi gama AC1200, capabila de viteze de pana la 866Mbps in 5GHz si 300Mbps in 2.4GHz.

TrendNet va introduce la seria 802.11ac o noua tehnologie, care va schimba modul de adresare multipla dintre router si echipamentele conectate la acesta. Mai precis, in cazul variantei 802.11n, folosita in acest moment, mai multe echipamente, conectate simultan la un router, vor astepta unul dupa celalalt sa efectueze comunicatia cu router-ul. Adica unul va transfera, iar celelalte vor astepta la rand.

Odata cu trecerea la 802.11ac, acest sistem dispare, iar echipamentele vor comunica simultan cu router-ul, fara a astepta intr-o coada de procese.

TrendNet-MIMO

Pe de alta parte, TrendNet foloseste sistemul Beamforming, in care router-ul transmite cate o unda radio catre fiecare echipament conectat, in loc de o arie conica in care intra toate echipamentele.

TrendNet-Beamforming

 

Tehnologia Cloud nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, fiecare dintre noi folosind, constient sau nu, aceasta facilitate. TrendNet vine in ajutorul utilizatorilor si ofera TrendNet Cloud, o interfata web prin care putem controla toate echipamentele folosite. Avantajul este ca exsita si o aplicatie pentru iOS si Android, prin care puteti controla routere, camere de supraveghere, etc.

TrendNet-Cloud

Camerele de supraveghere devin si ele tot mai avansate, noua generatie avand acaracteristici interesante si utile. Incepand cu conectivitatea wireless si accesul la tehnologia Cloud, noile camere au avantaje majore de viteza si calitate, deschizand un nou nivel in securitatea video.

 

Cele mai citite